Kleurrijke tomatensalade met crème van rode biet

Sofie Dumont

Schil de rode biet en snij ze heel fijn zodat je de sneetjes mooi kan oprollen. Maak 12 zulke fijne rolletjes en ...
Ingrediënten: rode bieten, suiker, azijn, witte wijn, peper en zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Salade 2 personen

Verrine van tarte tatin, vanille-ijs en appelen

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de ingrediënten voor de crumble met de vingers tot een kruimelig deeg. Leg op een bakplaat bakpapier en schik ...
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, amandelschilfers, suiker
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Lentegroentjes met sabayon

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Bak de groenten aan in olijfolie en kruid met peper en zout. Blus na 4 minuten met de witte wijnazijn en het water. ...
Ingrediënten: lentegroenten in julienne (wortelen, courgette, champignons, peultjes, groene asperges, courgettebloem), eieren, witte wijn, olijfolie, witte wijnazijn
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Wintersalade: postelein- spinazie- veldsalade- waterkers

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Leg een vel filodeeg op een ovenplaat, rasp hierover de oud Brugge, leg hierop het andere vel filodeeg en bak goudbruin ...
Ingrediënten: postelein, jonge spinazieblaadjes, veldsla, waterkers, Oud Brugge
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Gefrituurde asperges met een dipsausje

Claudia Allemeersch

Zeef 150 g bloem in een kom en voeg er een snuifje zout aan toe. Breek twee eieren. Meng de eidooiers onder de ...
Ingrediënten: blond bier, asperges, Parmezaan, bloem, zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hapje 4 personen

Roulade van sla met blauwe kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak alle bladen van de sla los. ...
Ingrediënten: romeinse sla, zure room, zachte geitenkaas, zachte blauwe kaas, zongedroogde tomaten
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Voorgerecht 4 personen

Baba ganoush met granaatappel

Fatima Marzouki - Junior MasterChef

Leg de aubergines op een grillplaat of brand ze boven een gasvlam totdat het vel zwartgeblakerd is en het vruchtvlees ...
Ingrediënten: aubergines, sap van 2 citroenen, Tahina (sesampasta), platte peterselie, look
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen

Aardperenzalfje met gestoomd eigeel

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de aardperen en de aardappelen. Snijd de pijpajuin. ...
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Tortilla met wilde champignons

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Stoof de gehakte sjalot en de gehakte look aan. Voeg er de gewassen, versneden champignons bij. Hak de salieblaadjes ...
Ingrediënten: sjalotjes, cantharellen, eekhoorntjesbrood, stekelzwammen, aardappelen
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Lentegroentjes met truffelbouillon van Wout Bru

Wout Bru - MasterChef

De lentegroentjes (prinsessenbonen, tuinbonen, venkel, asperges) afzonderlijk blancheren in zeer gezouten water ...
Ingrediënten: prinsessenbonen, artisjok, tuinbonen, venkel, Asperges
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Soep 4 personen