Gemarineerde scampi op een stokje

Pascale Naessens

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal (langs de rugzijde), leg ze in een schaal en giet er een goede scheut ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hapje 4 personen

Kabeljauw met mosterd-sojasaus en tomaten

Pascale Naessens

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de tomaten in fijne plakjes, snijd het harde witte gedeelte weg. Leg twee ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, tomaten, mosterd, sojasaus,
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 2 personen

Hapje met rauwe ham, noten, paddenstoelen en bladpeterselie

Pascale Naessens

Hak de hazelnoten grof in een mixer en snijd de bladpeterselie fijn. Zet opzij. ...
Ingrediënten: rauwe ham, hazelnoten, bruine champignons, sjalotjes, xeresazijn (of balsamicoazijn)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hapje 2 personen

Gebakken peer met geitenkaas

Pascale Naessens

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht ...
Ingrediënten: plakken geitenkaas, peren, krulsla, verse rozemarijn, walnoten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Salade 2 personen

Krokante ontbijtgranola en granolasnacks van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak deze gezonde snacks aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: havervlokken, gemengde noten, hennepzaadjes, chiazaadjes, pompoenpitten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Sofies Feestmaand: Tongrolletjes, sint-jakobsvrucht, grijze garnalen en kreeftensaus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de tongrolletjes: fileer de tong. Snij van de staart tot de kop langs de middengraat. Hou je mes tegen de ...
Ingrediënten: zeetongen (elk 500g), sint-jakobsvruchten, kreeftenbisque, peper, zout
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Groentechips van wortel, pastinaak en rode biet

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak het gerecht stap voor stap met de video. ...
Ingrediënten: winterwortelen, pastinaak, rode biet, olijfolie, zeezout
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Scampi-en-dadeltinteling

Sonja Kimpen

Bak de scampi beetgaar in de olie en kruid met kurkuma- en kerriepoeder. ...
Ingrediënten: 20-24 gepelde middelgrote scampi, olijfolie of walnootolie, een snuifje kurkumapoeder, een snuifje kerriepoeder, een halve ananas
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Salade 4 personen

Exotische tofoesalade

Sonja Kimpen

Bereid de tarwekorrels (zie verpakking). Giet af en laat afkoelen. ...
Ingrediënten: gebakken tofoereepjes, groentebouillonpoeder, tarwekorrels, cactusvijgen (kan ook met ander exotisch fruit zoals mango, papaja,...), gedroogd exotisch fruit
Beginner Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Kurkumakip

Sonja Kimpen

Bereid de bulgur. ...
Ingrediënten: fijne sperziebonen, kipfilets, olijfolie, wortelen, kurkuma
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Hoofdgerecht 4 personen