Slaatje met geroosterde peren

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de peren: was de peren. Snij ze middendoor en verwijder het klokhuis. Tip: dit gaat gemakkelijk ...
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Wafels zonder melk en eiwit

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem en de suiker in een kom. ...
Ingrediënten: bloem, kristalsuiker, margarine of sojaboter, eigelen, sojamelk
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Kalfsburger met maïs, gemengde sla en gemarineerde venkel en zoete ui

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snijd de maïs van de kolven en een sjalotje fijn. Verwarm olijfolie in een pan. Bak hierin de sjalot en maïs. ...
Ingrediënten: kalfsgehakt, gemengde sla, sjalot, ei, verse maïskolven
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Garnalen met truffel en knolselderspaghetti

Pascale Naessens

Maak de knolselder eerst schoon, snijd de schil eraf. Nu kun je met een dunschiller slierten knolselder afsnijden. ...
Ingrediënten: grijze garnalen, knolselder, truffelolie, limoen, truffelschilfers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kabeljauw met dikke erwtensoep en groene curry

Pascale Naessens

Kook de erwten gedurende een 6-tal minuten in een weinig water (zodat ze net onderstaan) samen met de fijngesneden ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, verse jonge erwten (of diepvrieserwtjes), look, groene currypasta, peterselie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Cupcake met wortel en courgette

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maal de havervlokken en amandelen fijn. Voeg er de kastanjebloem aan toe. ...
Ingrediënten: wortel, courgette, olijfolie, havervlokken, ongepelde amandelen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Volkorenpasta met spinazie en kip

Let's Get Fit!

Breng licht gezouten water aan de kook om de pasta in te koken. ...
Ingrediënten: volkoren pasta , spinazie uit de diepvries , kipfilet, ui , kruidenkaas
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 1 personen

Tartaar van rivierkreeftjes met kiwi en balsamicodressing

Snij de komkommerbandjes met behulp van een mandoline of snijmachine. Rasp de gespoelde radijzen fijn met een rasp ...
Ingrediënten: rivierkreeftjes, groene kiwi's, gele kiwi, sjalot, mayonaise
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Pompoen-rucola slaatje met mozzarella

Ann Vertriest

Verwarm de oven voor op 190°. Schil en snij de pompoen in plakken. Bekleed een ovenplaat met zilverpapier en leg ...
Ingrediënten: butternutpompoen (muskaatpompoen), mozzarella (gewone of met buffelmelk), rucola, geroosterde pompoenpitten, olijfolie + 2 el om de pompoen te roosteren
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen