Gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de Romeinse sla. Neem een mooie schotel en leg wat Romeinse sla in de schotel. Snij de rest van de sla fijn. ...
Ingrediënten: edamamebonen, daikon, Romeinse sla, waterkers, sjalot
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Salade 4 personen

Bastilla met geitenkaas en pruimen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Hapje: krokante driehoekjes van brickdeeg, walnoot en geitenkaas

Pieter Declercq

Maak eerst de "lijm". Meng olijfolie, peper, zout met honing goed onder elkaar. ...
Ingrediënten: appel, brickdeeg, geitenkaas, walnoten, peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans 4 personen

Tajine van zeeduivel met olijven en ratte-aardappeltjes

Trek het doorschijnende vlies van de zeeduivelstaart af. Snijd de filets van de middengraat af. Verwijder de witte ...
Ingrediënten: zeeduivelstaart zonder vel, knoflook, rode paprika, ratte-aardappeltjes, droge witte wijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Boekweit blini’s met haring, komkommer en aardappelsalade

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met het blinibeslag. Weeg alle ingrediënten af. Meng de twee soorten bloem, het bakpoeder en het zout onder ...
Ingrediënten: (volkoren) boekweitbloem, bloem, bakpoeder, zout, melk
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Russisch Hoofdgerecht 4 personen

Tajine van kip met olijven en ingemaakte citroen

Snijd de uien en knoflook fijn en snijd daarna de koriander en peterselie afzonderlijk fijn. ...
Ingrediënten: boerenkip van 1 1/2 kg, in stukken verdeeld, uien, koriander, bladpeterselie, sap van 1 citroen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 6 personen

Steak met saké, prinsessenboontjes en algen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Leg de steak in een kom met een bodem saké en laat intrekken. ...
Ingrediënten: gebakken steak (= restje), saké, rijst, water, limoen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hoofdgerecht 4 personen

Bietensoep met karwijzaad, dille en zure room

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie ...
Ingrediënten: rode bieten, olijfolie, gesnipperde ui, karwijzaad, groentebouillon
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Soep 4 personen

Tajine met kefta en ei

Snijd de ui, koriander en muntblaadjes fijn en snijd de peterselie voor de saus afzonderlijk fijn. ...
Ingrediënten: lamsgehakt, grote ui, koriander, munt, mild paprikapoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Lamsbrochettes met kruiden en tabouleh met druiven

Meng 4 eetlepels olijfolie in een bord met het sap van een halve citroen, 4 of 5 takjes fijngehakte platte peterselie, ...
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Marokkaans Hapje 4 personen