Kapiteinsvis met bakbanaan, saka saka en piri piri

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Ontschub de vis. Snij in moten en maak een paar inkepingen. Kruid de vis met peper en zout. ...
Ingrediënten: Kapiteinsvis, maniokbloem, peper en zout, arachideolie, okra
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Afrikaans Hoofdgerecht 4 personen

Tortilla’s met makreel en koriander-limoensaus

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de limoen-koriandersaus: Snij koriander en peterselie fijn. Hou een beetje koriander vrij ter afwerking. Kruid ...
Ingrediënten: zure room, koriander (vers), limoen, peper, zout
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Filet pur 'Brazil' met farofa en avocadosalade

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de marinade: doe de peperbollen (zwarte en roze), oregano en lookpoeder in een vijzel. Stamp fijn tot ...
Ingrediënten: filet pur (of ossenhaas, 180g/pp), olijfolie, tomatenconcentraat (bv. Elvea), zeezout, zwarte peperbollen
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Maïskoekjes met salsa van mango en avocado

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak het recept van de koekjes aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: avocado, mango, rode ui, munt, maïs
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Arepas met gegrild vlees, avocado en chimichurri saus

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de saus. Snij de pepers in twee. Verwijder de zaadlijsten. Snij de peper eerst in reepjes en daarna in ...
Ingrediënten: dikke steaks, peper en zout, olie, komijn, venkelzaad
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans Hoofdgerecht 4 personen

Tajine met kip, groene olijven en gekonfijte citroenen

Claudia Allemeersch

Bak de stukken kip goudbruin in olijfolie. Voeg de grof gesneden ui toe. Als deze glazig is, voeg toe de geplette ...
Ingrediënten: kip in stukken, gekonfijte citroen, olijfolie, ontpitte groene olijven, zoete witte ui
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Afrikaans Hoofdgerecht 4 personen

Steak met chimichurri saus, geroosterde sla en trostomaat

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Ingrediënten: little gem, trostomaatjes , knoflook, olijfolie, versgemalen peper
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans Hoofdgerecht 4 personen

Tajine met rundsvlees

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Zet een tajinepot op een hoog vuur. Warm de olijfolie op. Stoof het vlees aan. Voeg alle kruiden toe. ...
Ingrediënten: curry, komijn, verse koriander, olijf, piet huysentruyt rundsbouillon
Beginner Meer dan 90 minuten Afrikaans Hoofdgerecht 4 personen

Gamba's 'Caipirinha' op de barbecue van Tjop's

TJOP's BBQ-time

Verhit de barbecue. ...
Ingrediënten: Cachaça (of andere rum), gamba's, limoenen, look, bruine suiker
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Broodje Kangoeroe van Foodtruck Karibu

VTM Koken At The Festivals

Snij het kangoeroevlees in reepjes en meng ze in een kom met de sojasaus. Laat dit een nachtje in de koelkast ...
Ingrediënten: ei, mosterd, zonnebloemolie, sambalsaus, rucola
Beginner Meer dan 90 minuten Afrikaans 4 personen