Arepas met gegrild vlees, avocado en chimichurri saus

Ingrediënten

voor de steak

 • 2 dikke steaks
 • peper en zout
 • olie

Voor de chimichurrisaus

voor de avocado

voor de arepas

voor de mango

voor de Sparkling Paloma Rosemary

 • 6 cl tequila
 • 1 el rozemarijn honing
 • spuitwater
 • rozemarijn takken
 • ijsblokken
 • sap van de pompelmoes
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Zuid-Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Begin met de saus. Snij de pepers in twee. Verwijder de zaadlijsten. Snij de peper eerst in reepjes en daarna in fijne blokjes. Doe ze in een kommetje.

 2. Hak de platte peterselie, oregano en koriander fijn. Meng samen met de olijfolie onder de chilipeper. Kruid met zeezout en flink wat zwarte peper. Verfris met rode wijnazijn.

 3. Doe de komijn en venkelzaad in een vijzel. Stamp fijn tot poeder. Meng een deel onder de saus. Hou wat van het poeder opzij voor de mango.

 4. Meng voor de arepas het meel met zout en warm water. Kneed goed. Draai tot balletjes met de hand. Leg opzij en laat een kwartiertje rusten.

 5. Verhit een pan met een laag arachideolie. Bak de arepas in de hete olie. Draai om na een paar minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

 6. Haal het vlees een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Dep in olijfolie. Kruid met peper en zout.

 7. Warm een grillpan op tot ze zeer heet is. Grill het vlees op de hete pan. Draai een kwartslag en leg terug op de pan. Draai ze om na vier à vijf minuten afhankelijk van de dikte van het vlees. Bak nog even verder. Laat even rusten. 

 8. Snij een avocado in twee. Haal er de pit uit. Snij met een mes sneetjes uit de avocado.

 9. Snij de arepas met een broodmes in twee. Snij het vlees in fijne sneetjes. Leg het vlees en avocado op de ene helft van de arepas. Werk af met een beetje van de saus en leg er de tweede helft van de arepas op.

 10. Snij de mango langs de pit overlangs in twee. Schil en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng het overgebleven poeder van venkelzaad en komijn met suiker en strooi dit over de mango. Zet opzij als dessertje.

 11. Snij voor de cocktail twee schijfjes van de pompelmoes. Doe ijsblokjes in de glazen en voeg 6cl tequila toe. Vul op met spuitwater en het sap van een pompelmoes. Werk af met de honing, schijfjes pompelmoes en rozemarijn.

0
Nog geen stemmen