Vegetarische moussaka met aubergine, feta en veggie gehackt

Pieter Declercq

Voor de saus: meng plattekaas met Griekse yoghurt, fijngesneden peterselie, tijm, basilicum en kruid met peper ...
Ingrediënten: aubergine, courgette, feta, Griekse yoghurt, plattekaas
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Grieks 4 personen

Tajine met kip en abrikoos

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm een tajine op middelhoog vuur. ...
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans 4 personen

Couscous met lamsschenkel, saffraan en groenten

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de lamsschenkel. Kruid met peper en zout. Doe een paar eetlepels olijfolie in de stoofpot. Warm op en ...
Ingrediënten: lamsschenkel, peper, zout, uien, tomaten
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans 4 personen

Tajine met kip, witte kool, knolselder en zoete aardappelen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Kruid de kip met peper en zout.  ...
Ingrediënten: smen (of boter), kippenbouten, witte kool, ui, knolselder
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Marokkaans 4 personen

Baklava met amandelcrème en vanilleroomijs

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor het brickdeeg heb je gesmolten boter nodig. Smelt dus de 100 gram boter op een laag vuurtje. Laat een beetje ...
Ingrediënten: brickdeeg, boter, mango’s, boter, kaneel
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Marokkaans 4 personen

Marokkaanse schapenragout met couscous

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Laat de amandelen 1 nacht weken in koud water. ...
Ingrediënten: stoofvlees (schaap of lam), komijn, paprika, kaneelpoeder, grof zeezout
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans 4 personen

Kefta op de grill

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kruid het gehakt met de currykruiden, de kurkuma, de cayennepeper, de komijn en de koriander en maak er vervolgens ...
Ingrediënten: tomaat, ui, look, koriander, fijngesneden chilipeper
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Ovengebakken aubergines met oosterse flatbread

Mijn Keuken Mijn Restaurant

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Bestriijk ze met olijfolie ...
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans 4 personen

Gevulde groenten met lamsgehakt

Kook de rijst 10 minuten in kokend water op een zacht vuur. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de groenten ...
Ingrediënten: lamsgehakt (Europees lam), groenten naar keuze (paprika, ronde aubergine, courgette), rode paprika of courgette, ui, look
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Grieks Hoofdgerecht 4 personen

Moussaka uit Kreta

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de saus: Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij in stukjes. Schil de wortelen. Snij in schijfjes. Was ...
Ingrediënten: gemengd gehakt, tomatenpassata of - coulis, ajuinen, look, wortelen
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Grieks 4 personen