Zeeuwse kokkels met Thaise salade en crunch van pinda

Sergio Herman

Kokkels: Stoom de kokkels (zandvrij) 1 minuut in de stoomoven of een stoompan. Neem ze uit de schelp en leg ze ...
Ingrediënten: chilipeper, munt, koriander, sjalot, sojascheuten
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de rodebietenslush: masseer de limoen. Halveer en pers uit. Meng selderijzout met chili. ...
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Thaise salade met curry en langoustines uit la Mamma

Sergio Herman - La Mamma

Voor de currysaus: schil en snij de ui, look en appel fijn. Stoof alles aan en voeg de grofgesneden stengel citroengras ...
Ingrediënten: appel, ajuin, citroengras, gele currypasta, kippenfond
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Aziatisch 4 personen

Romig soepje van venusschelpen, tongfilets en selder met sherry

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Spoel de venusschelpen in zout water. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans 4 personen

Chowder met venusschelpen en palourdes

Claudia Allemeersch

Pancetta in schijfjes snijden van 0,5 cm en daarna in reepjes en blokjes snijden. ...
Ingrediënten: venusschelpen, palourdes, pancetta in blokjes, uien, knoflook
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Gillardeau oester met appel en komkommer, bouillon van algen

Wout Bru

Steek de oesters open en haal ze leeg. ...
Ingrediënten: Gillardeau oesters n°1 1 , komkommer, Granny Smith appelen, zoetzuur, suikersiroop
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Pompoenroomsoep met foie-gras en truffelolie

Claudia Allemeersch

Uien aanfruiten in boter tot ze glazig worden. Pompoenvlees in gelijke stukjes snijden en bij de uien toevoegen. ...
Ingrediënten: pompoenvlees, plukjes kervel, foie gras, truffelolie, sesamzaadjes
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen

Venusschelpen en bouchotmosseltjes op Aziatische wijze

Was de mosselen en de venusschelpen grondig. ...
Ingrediënten: chilipepertje, groene selder, look, ui, venusschelpen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Bouillon met shiitake en sint-jacobsvruchten

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Laat de bouillon een 5 tal minuten trekken met de gember, rode peper en citroengras. ...
Ingrediënten: visbouillon, shiitakes, Sint-Jacobsvruchten, wortelen, selder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Cannelloni van gemarineerde zalm, wakamé en curryvinaigrette

Wout Bru

Maak krokante broodcirkeltjes door cirkeltjes uit brood uit te steken en met een parisiennelepel het binnenste ...
Ingrediënten: krokante broodcirkeltjes, appelsap, dooier, ei, mosterd
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen