Glutenvrije granola met zelfgedroogd fruit

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de granola: Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel alle ...
Ingrediënten: sesamzaad, gebroken lijnzaad, boekweitgranen, gepelde amandelen, pistachenoten
Beginner Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Stoofpot van kokkels met spek en boerenkool

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Was en snij de groenten (prei, sjalot) fijn. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de boerenkool, spoel ...
Ingrediënten: olijfolie, (paarse) boerenkool, prei, look, sjalotten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Chocoladetaartjes en een Grog

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de taartjes: Meng de zachte boter onder de rietsuiker. Was de sinaasappels. Rasp de zeste bij de boter ...
Ingrediënten: boter (op kamertemperatuur), rietsuiker, eieren, polenta, amandelpoeder
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Gebakken kabeljauw met warmoes en aardappeltjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de vis: Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Verhit een klontje boter met ...
Ingrediënten: kabeljauwhaasjes met vel (ongeveer 180g/pp), boter, peper, zout, olijfolie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Gluten- en lactosevrije muffins voor Sinterklaas

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: sojaboter, suiker, eieren, amandelpoeder, rijstbloem
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Garnalen met truffel en knolselderspaghetti

Pascale Naessens

Maak de knolselder eerst schoon, snijd de schil eraf. Nu kun je met een dunschiller slierten knolselder afsnijden. ...
Ingrediënten: grijze garnalen, knolselder, truffelolie, limoen, truffelschilfers
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Kabeljauw met dikke erwtensoep en groene curry

Pascale Naessens

Kook de erwten gedurende een 6-tal minuten in een weinig water (zodat ze net onderstaan) samen met de fijngesneden ...
Ingrediënten: kabeljauwfilets, verse jonge erwten (of diepvrieserwtjes), look, groene currypasta, peterselie
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Parelhoen met oesterzwammen en peterseliedressing

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Kleur de parelhoenfilets in de pan. Schik ze in een ovenschaal en gaar ze 8 minuten op 200°C. ...
Ingrediënten: look, lente-uien, dressing van Becel, gehakte peterselie, tijm
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken tong met bloemkoolstoemp en kerstomaatjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de stoemp: Schil de aardappelen. Snij in stukjes (ongeveer 2 à 3cm). Leg in koud water en giet af. Stoom ...
Ingrediënten: spuitwater, limoenen, munt, aardappelen (loskokend), bloemkool
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Ovengebakken zalm met tapenade van dille

Warm de oven voor op 200°C. Smeer de schaal in met olijfolie. ...
Ingrediënten: dille, peterselie, bieslook, mosterd, vetstof bv Becel pro.activ Delice
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 2 personen