Gebakken rijst met kip en veel groenten

Ann Vertriest

Kook de rijst in 2 mokken licht gezouten water. Laat afkoelen. Snijd de uien, wortelen, look en paprika grof. Snijd ...
Ingrediënten: mok rijst, mokken gare kipfilet in stukken gesneden, uien, grote wortelen, teentjes look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Thais 4 personen

Ceviche van zeebaars met limoen, avocado en rode biet

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

...
Ingrediënten: mosterd, citroen, peper, olijfolie, grof zeezout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Zuid-Amerikaans Voorgerecht 4 personen

Toast kannibaal van Sofie Dumont en Willy Naessens

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de saus: Pel de sjalot. Snij grof. Doe samen met de andere ingrediënten (olie, dooier, mosterd, ansjovis) ...
Ingrediënten: brood, mager rundsvlees, peper, zout, boter
Beginner Frans 4 personen

Gebakken griet met Provençaals bloempje en tomatenwater

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in grote stukken en doe in een glazen kom. Voeg enkele blaadjes ...
Ingrediënten: filets van griet, tomaten, basilicum, munt, peper en zout
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Sint-jacobsnootjes met kreeftenjus

Claudia Allemeersch

Snijd de venkel flinterdun en leg die op ijswater, zo wordt de venkel krokant. Hou wat restjes venkel apart voor ...
Ingrediënten: Lacroix kreeftenfond, gesnipperd sjalotje, look, tomatenpuree, Pastis of Ricard
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Thaïse wontonsoep

Ann Vertriest

Doe de rauwe scampi's, vissaus, limoensap, suiker, soyasaus in een kom en mix met een handmixer. Roer er de grijze ...
Ingrediënten: wontonvelletjes, rauwe scampi (schoongemaakt), grijze garnalen, sojasaus, vissaus
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Gegrilde steak met ratatouille

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de courgette, aubergine, paprika’s en de ui in fijne sneetjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een pot ...
Ingrediënten: steaks, ui, look, courgette, aubergine
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kastanjesoep met tartaar van sint-jacobsvruchten

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Snij de kastanjes in grove stukken en versnipper een ui. Fruit beiden aan met olijfolie in een pan. Blus met een ...
Ingrediënten: voorgekookte kastanjes, ui, olijfolie, Cognac, kippenbouillon
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Frans Soep 4 personen

Tom kha kai

Albert Verdeyen - Start to Cook

Breng de kokosmelk, de kippenbouillon, de vissaus en de suiker aan de kook. Als het begint te pruttelen mag je ...
Ingrediënten: gedroogde galanga, of 5 cm verse galanga, kokosmelk, kippenbouillon, kipfilet in reepjes, vissaus
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Gegrilde dorade op z’n Thaïs met bruine rijst

Let's Get Fit!

Kook de rijst gaar in licht gezouten water. ...
Ingrediënten: dorade , wokgroenten, ongekookte bruine rijst, van 1/2 limoen, vetstof
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Thais 1 personen