Macarons

Sofie Dumont - De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en haal het mengsel enkele keren door ...
Ingrediënten: amandelpoeder, poedersuiker, vers eiwit van 3 eieren, eiwitten van 1 dag oud (dit zorgt voor extra glans en stevigheid van het beslag), suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Dessert 4 personen

De beste kalkoen van de wereld

Jamie Oliver

Pak de kalkoen en gebruik een lepel om tussen het vel en het vlees te komen. Begin aan de zijkant van de holte ...
Ingrediënten: kalkoen van 6,5 à 8 kg, kruidenboter, clementines, rozemarijn, tijm
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Brits Hoofdgerecht 8 personen

Croissant

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe de bloem, de suiker, het zout en 100 g boter in een grote mengkom. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, zout, boter, melk of water
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Gebak 4 personen

Finale Mijn Pop-uprestaurant!- Lamskroontje wortel en raap

Mijn Pop-uprestaurant!

Begin met de papillot. Schil de kleine wortelen. Was ze. Kruid met peper, zout en olijfolie. Draai ze in een papillot. ...
Ingrediënten: lamskroon, panko, limoen, citroen, sinaasappel
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Tajine met lam, pruimen en amandelen

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij het veel in kleine stukken en kruid dit met peper en zout. ...
Ingrediënten: lamsschouder, olijfolie, peper en zout, ajuinen, wortelen
Beginner Meer dan 90 minuten Marokkaans 4 personen

Crumble met appel en peer, coulis van frambozen en custard van citroen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de vanillestok overlangs. Meng alle ingrediënten met de vanillezaadjes voor de crumble in een grote kom tot ...
Ingrediënten: appels, peren, vanillestok, gember, honing
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Brits 4 personen

Lamsstoofvlees met couscous en gedroogde vruchten en noten

Claudia Allemeersch

Snij het vlees in stukjes. ...
Ingrediënten: lamsvlees (bijv. van de schouder of filet), kaneel, of een kaneelstokje, gemberpoeder, saffraandraadjes, peper en zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen

Langoustines met tartaar van tomaat en wakamé, espuma van olijfolie en citroen

Wout Bru

Pel tomaat, snijd in 4, verwijder pitjes en snijd in kleine blokjes (brunoise). Voeg wakamé en sjalot toe. Werk ...
Ingrediënten: tomaten, fijngesneden wakamé, fijngesneden sjalot, olijfolie, xeresazijn
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Krokante zwezeriken met snijboontjes en kaasaardappelen in de oven

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Leg de zwezeriken in een pot. Steek de kruidnagels in de ajuin. Vul de pot verder met de geschilde en grof gesneden ...
Ingrediënten: kalfszwezeriken, wortelen, ui, selder, tijm
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Geroosterde spruitjes met peer, hummus en een peer-salie drankje

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak het peer-en saliedrankje: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.  ...
Ingrediënten: peren , suiker, water, salie , spruiten
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Marokkaans Hoofdgerecht 4 personen