Fruittaartjes met gebrande tijm-meringue

Ingrediënten

voor de meringue

voor de vulling

voor het zanddeeg

  • 150 g boter
  • 65 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 65 g broyage

Op vrijdag kiest Sofie Dumont voor een zoet gerechtje. Samen met Maaike bakt ze lekkere fruittaartjes. Klein, schattig en superlekker. Ze werkt ze af met tijm-meringue. Liever gewone meringue, laat dan de tijm weg. 

Tip: broyage is de helft bloemsuiker, de helft amandelpoeder

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de boter, de vanillezaadjes, een snuifje zout en de suiker onder elkaar. Meng kort met de andere ingrediënten. Draai in plastiek folie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. 

  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  3. Rol het deeg uit. Gebruik veel bloem.

  4. Steek vormpjes uit. Vet de bakvormpjes in en leg de deeg er in. 

  5. Bak 15 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.

  6. Doe de zure room in een kom en klop op met een eetlepel honing

  7. Klop ook de gewone room op met een eetlepel honing.

  8. Meng onder elkaar met een spatel. Voeg het steranijspoeder toe. Verdeel het eventueel met een klopper. 

  9. Klop het eiwit op. Voeg voorzichtig straalsgewijs de suiker toe. Meng de tijmblaadjes onder het eiwit.

  10. Doe de room en het opgeklopte eiwit elk in een spuitzak.

  11. Snij fruit naar keuze. 

  12. Haal de vormpjes uit de oven. Laat afkoelen. Spuit vol met de room. Versier met het fruit. Werk af met het eiwit. Brand af.  Leg er nog een goudbesje op. 

0

Nog geen stemmen