Gemarineerd rundsvlees, Chinese spinazie en gebakken rijst

Ingrediënten

  • 900 g entrecote

voor de rijst

voor de spinazie

voor de marinade

Tip: is Wagyu of Kobe vlees net iets te duur, gebruik dan een ander stukje rundsvlees.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Japans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bewerk het vlees langs beide kanten met een achterkant van het mes. Zo maak je het malser.

  2. Snij het in lapjes en schik op een ovenschaal.

  3. Schil en snij gember fijn. Pers een teentje look. Rasp een halve kiwi en een halve ajuin. Meng alles voor de marinade. Giet over de lapjes vlees en laat 25 tot 30 minuten marineren.

  4. Breng rijst aan de kook. Laat afkoelen.

  5. Zorg dat de rijst volledig afgekoeld is. Bak in 2 eetlepel arachideolie met fijngesneden ajuin. Voeg wat fijngesneden lente-ui toe. Werk af met wat geroosterd sesamzaad, rijstazijn en grof gehakte koriander en een beetje sojasaus.

  6. Was en spoel de spinazie. Stoom de spinazie, maar zorg dat ze nog beetgaar is.

  7. Stoof ze aan in wat arachideolie met een eetlepel oestersaus, sojasaus en look.

  8. Grill het vlees langs beide kanten. Hou het eventueel wat warm in de oven.

  9. Serveer alles in rijstkommetje. Werk af met koriander.

0

Nog geen stemmen

Help, wat met die vreemde ingrediënten?

Geen nood, veel ingrediënten vind je in grotere supermarkten zoals Delhaize. De Aziatische supermarkten in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen of Hasselt hebben dit natuurlijk allemaal. 

 

Heb je geen idee wat je nog allemaal kan maken? Probeer één van onze andere Japanse recepten. 

Ontdek ze hier allemaal.