Kabeljauw 'Asian style' met edamamebonen

Ingrediënten

voor de marinade

Voor de lente-ui

Voor de bonen

Kim Clijsters is grote fan van de gezonde, lekkere Japanse keuken. Veel van de ingrediënten vind je in de Aziatische winkels in de steden en in een aantal grootwarenhuizen.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Japans
Glutenvrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng alles voor de marinade. Warm op.

  2. Verwijder het worteltje van de lente-ui. Snij in balkjes. Stoom de edamame gaar. 

  3. Bak de lente-ui aan in wat druivenpitolie met een teentje look. Blus met oestersaus. 

  4. Marineer de vis zes uur.

  5. Pel ondertussen de edamamebonen. 

  6. Bak kort aan in een pan en laat kort verder garen in de voorverwarmde oven op 250 graden voor vijf minuten.

  7. Bak de boontjes in wat druivenpitolie met een beetje zevenkruidenpoeder. 

  8. Dresseer het bord en werk af met een beetje limoen.

0

Nog geen stemmen

Help, wat met die vreemde ingrediënten?

Geen nood, veel ingrediënten vind je in grotere supermarkten zoals Delhaize. De Aziatische supermarkten in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen of Hasselt hebben dit natuurlijk allemaal. 

 

Heb je geen idee wat je nog allemaal kan maken? Probeer één van onze andere Japanse recepten. 

Ontdek ze hier allemaal.