Kabeljauw 'Asian style' met edamamebonen
Ingrediënten
-
1 limoen
Voor de bonen
-
400 g edamamebonen
-
1 el sesamzaad
-
1 el oestersaus
-
1 tl nanami togarashi (zevenkruidenpoeder)
Voor de lente-ui
-
2 botten lente-ui
-
1 teen look
-
2 el oestersaus
voor de marinade
-
150 ml Mirin azijn
-
400 g witte misopasta
-
225 g palmsuiker
-
120 ml Sake
-
1 el vissaus
Bereiding
Meng alles voor de marinade. Warm op.
Verwijder het worteltje van de lente-ui. Snij in balkjes. Stoom de edamame gaar.
Bak de lente-ui aan in wat druivenpitolie met een teentje look. Blus met oestersaus.
Marineer de vis zes uur.
Pel ondertussen de edamamebonen.
Bak kort aan in een pan en laat kort verder garen in de voorverwarmde oven op 250 graden voor vijf minuten.
Bak de boontjes in wat druivenpitolie met een beetje zevenkruidenpoeder.
Dresseer het bord en werk af met een beetje limoen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be