Konijn met bier, ajuin en gefrituurde aardappelen

Ingrediënten

Op maandag geeft Sofie Dumont haar gast de kans om samen met haar een klassieker te maken. Het gerecht, dat Herbert Flack, terug doet denken aan zijn kindertijd is konijn met bier. Smakelijk.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout.

  2. Wikkel ze in bloem.

  3. Kleur ze aan in stoofpot met klont boter en haal uit de pot.

  4. Voeg opnieuw wat boter toe. Stoof de ajuin aan. Karamelliseer met 2 eetlepels bruine suiker.  Blus met het bier.

  5. Voeg tijm, laurier en kruidnagel toe. Breng op smaak met een grote eetlepel mosterd.

  6. Blus met de bruine fond of vleesjus.

  7. Voeg het konijn terug toe in de pot. Laat 40 minuten sudderen. Voeg eventueel wat suiker toe.

  8. Stoom de bintjes gaar. Snij ze in twee. Frituur 3 minuten op 180 graden.

  9. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met fleur de sel

  10. Schep op een bord wat konijn en bintjes. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen