Kwartels met gebakken citroen en geroosterde patatjes met ras el hanout

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Brand de overtollige pluimpjes van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bind de pootjes op.

  2. Smelt een klont boter in een grote pot. Bak de kwartels in de bruisende boter. Kleur aan langs elke borstzijde. Bak ze daarna 5 minuten verder op de rug onder deksel. Is de boter te bruin? Giet ze dan weg en voeg een nieuwe klont boter toe.

  3. Was de aardappelen. Snij in plakken (1cm dik) en dan in dikke frieten.

  4. Pel en plet de tenen look fijn. Meng onder de frieten. Kruid de frieten met olijfolie, een koffielepel raz el hanout, peper en fleur de sel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

  5.  Plaats 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 195 à 200 graden Celsius tot ze mooi krokant zijn.

  6. Haal de kwartels uit de pot. Pel en snij twee sjalotjes fijn. Stoof kort aan in de pot van de kwartels met een extra klontje boter.

  7. Kneus de jeneverbessen in een vijzel. Voeg ze toe aan de sjalotjes. Blus met de fond en een glaasje Porto. Breng terug aan de kook. 

  8. Eenmaal aan de kook, voeg de kwartels op de rug toe en laat nog 5 minuten sudderen.

  9. Snij de citroen in schijfjes van een halve centimeter dik. Doe twee of drie eetlepels olijfolie in een pan. Warm op. Bak de citroenschijfjes in de pan. Draai ze na 1 à 2 minuten om. Kruid met blaadjes tijm en een eetlepel honing.

  10. Verwijder het touwtje van de kwartels. Snij los langs beide kanten van het het borstbeen. 

  11. Serveer twee kwartels per persoon met de saus, gebakken citroen en Oosterse frieten.

0
Nog geen stemmen