Matambre: Argentijnse rollade met spinazie en tomatensaus

Ingrediënten

voor de salade

voor de saus

Matambre is een Argentijns vleesgerecht. Het is het favoriet exotische gerecht van Pascal Braeckman. Sofie serveert het met een Argentijnse chimmichurri saus!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Zuid-Amerikaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de eitjes hard in 10 minuten. Schil en snij de wortelen in balkjes. Pel en snij ook het sjalotje fijn. Stoof het sjalotje met de wortelen aan. Voeg af en toe wat water toe tot ze gaar zijn.

  2. Was de spinazie. Stoof gaar in boter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.  

  3. Snij de rosbief overlangs. (Niet doorsnijden!) Maak de marinade. Meng zwarte peper, zeste en sap van een citroen, olijfolie en zout. Marineer de rosbief in een plastiek zak.

  4. Maak nu de rest klaar. Begin met de tomatensalade. Snij de uien en de tomaten. Besprenkel met olie, azijn en peper en zout.

  5. Maak nu de saus. Snij alles fijn en meng alle ingrediënten.

  6. Vul de rosbief met eitjes, spinazie en gestoofde wortelen. Rol op en bind op met touw. Kruid met peper en zout.

  7. Kleur aan in de pan. Plaats in een voorverwarmde oven op 175 graden en laat 45 minuten garen.

  8. Haal uit de oven. Snij in schijven. Serveer met de saus en tomatensalade. 

0

Nog geen stemmen