Petitfours

Ingrediënten

Madeleines

Tuiles dentelles met frambozen en zwarte sesamzaadjes

Financiers

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Gebak

Bereiding

  1. Madeleines: Verwarm de oven voor op 180ºC, gasovenstand. Beboter een vorm voor twaalf minimadeleines en bestuif lichtjes met bloem. Laat de boter en de honing in een pannetje smelten en laat afkoelen. Zeef de bloem, de poedersuiker en het bakpoeder in een grote kom. Roer er het afgekoelde boter-honingmengsel onder en daarna de eieren, maar meng niet te veel. Spatel er de citroenschil onder. Schep het mengsel in de madeleinevorm en bak ongeveer 10 minuten tot de madeleines gerezen en goudbruin zijn. Laat enkele minuten afkoelen in de vorm en laat ze daarna volledig koud worden op een rooster.

  2. Tuiles dentelles met frambozen en zwarte sesamzaadjes: Pureer de verse frambozen en zeef ze om het sap op te vangen. Meng alle ingrediënten door elkaar in de volgorde van de ingrediëntenlijst. Zet het beslag gedurende 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met siliconenpapier en schep er theelepels van het beslag op met voldoende tussenruimte. Laat 8 minuten bakken tot de rand van de tuile goudbruin is. Haal uit de oven en laat 1 minuut afkoelen tot je ze makkelijk van het papier kunt nemen. Doe dit heel voorzichtig, want de tuiles zijn uiterst broos. Leg ze op een deegrol om ze hun gebogen vorm te geven. Laat volledig afkoelen.

  3. Financiers: Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de muffinschalen en bestuif ze met bloem. Zeef de poedersuiker, de bloem en de gemalen amandelen. Voeg de eiwitten één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg ten slotte de gesmolten boter in een dunne stroom toe en meng alles goed. Giet het beslag in een glazen schenkkan. Giet het beslag in de muffinvormen tot ze voor ¾ gevuld zijn. Bak de financiers 12 minuten tot ze goudbruin zijn en een houten prikker er in het midden van de cakejes droog uitkomt. Zet de muffinschalen op een rooster en haal de muffins eruit zodra ze helemaal afgekoeld zijn. Garneer ze met lijntjes gesmolten chocolade.

0

Nog geen stemmen