Zalmbrochette teriyaki
Ingrediënten
Bereiding
Spoel 200 g rijst tot het water helder is.
Zet de rijst onder met water en kook in 30 minuten gaar in de rijstkoker.
Meng 50 g ongeraffineerde rietsuiker met 100 ml sojasaus, 100 ml sake en 100 ml mirin.
Zet 2 minuten in de microgolfoven om de suiker te laten smelten.
Spoel de radijzen en de paksoi.
Snijd de radijzen in fijne schijfjes. Zet ze daarna op ijswater.
Snijd elk zalmmootje in stukjes en prik ze op een brochettestokje.
Snijd 2 cm gember, 1 teentje knoflook en ½ chilipeper zo fijn mogelijk.
Snijd de paksoi overlangs en bak aan in geroosterde sesamolie.
Strijk de zalm in langs twee kanten met geroosterde sesamolie en grill eerst op de velkant.
Voeg de chilipeper, knoflook en gember toe.
Giet de radijzen af en breng op smaak met een weinig sushiazijn.
Blus de paksoi met teriyakisaus en wat limoensap en voeg 1 el sesamzaad toe.
Laat de zalm karamelliseren in de teriyakisaus.
Serveer de zalm met rijst, paksoi en radijzen.
Werk af met verse koriander en teriyakisaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be