Zwartpootkip met lentegroentjes
Ingrediënten
kip
-
1 zwartpootkip
-
Kippenkruiden, peper en zout
-
scheut olijfolie
-
2 vacuumzakjes
Saus
Puree
-
6 aardappelen
-
zout
-
scheut room
-
boter
-
melk
-
olijfolie AOC
-
Espumafles
Groentjes
-
tuinboontjes
-
2 el boschampignons
-
1 sjalotje
-
boter
-
groentenbouillon
-
zout
-
suiker
-
1 mini raapje
-
scheut melk
Bereiding
Eerst haalt u de kipfilets van het karkas en daarna zet u het karkas in water en brengt u het aan de kook. Vervolgens laten afschuimen, groenten erbij, goeie scheut room erbij en verder laten inkoken. Dan gaat u de kipfilets inwrijven met olijfolie, peper, zout en kippekruiden. De kipfilet doet u in een vacuumzakje en u laat het vacuumtrekken. Nu kan u het laten garen in een stoomoven op 63°C voor 35 minuten. Daarna grilt u de filet enkel op de velkant.
Om de aardappelpuree te maken, moet u de aardappelen goed drogen en vervolgens opwerken met room, boter, melk en olijfolie. Dit alles doet u in een espumafles en zet er 2 à 3 gasbommetjes erop.
Dan gaat u de wortels, raap en asperges schillen en beetgaar koken in gezouten water. Als ze klaar zijn, doet u ze in ijswater om ze even te laten schrikken. Zorg ervoor dat de boschampignons ontdaan zijn van alle aarde en bak ze met een sjalotje en kruid met peper en zout. Doe daarna de beetgare asperges in een blender met de room en blijf blenden tot het een gladde crème wordt.
Spoel de aardappel met schil goed af en snijd de in dunne plakjes. Frituur op 160°c tot goudbruin en dep ze droog op keukenpapier. Kruid af met een beetje zwarte peper en fleur de sel.
Stoof de groentjes aan in boter, blus met wat groentenbouillon en kruid het met zout en suiker. Dresseer het geheel met de kip, groentjes, champignons, crème van asperges die gewoon opgewarmd is in een steelpannetje, de aardappelchips en de saus die op het laatste opgewerkt is tot een luchtige emulsie
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be