Viskoekjes
Ingrediënten
-
500 gr witte vis en/of tonijn (gegaard)
-
4 oude, witte boterhammen
-
2 eieren
-
2 takjes citroenmelisse, gesneden
-
2 el peterselie, gesneden
-
½ rode peper, gesneden, zaadlijst eruit
-
1 stuk gemberwortel, geraspt
-
2 el vissaus
-
witte peper
-
eventueel restjes rijst uit de koelkast
Bereiding
Snijd of prak de vis in een ruime schaal. Verkruimel het brood. Meng de broodkruimels en de rauwe eieren met de vis.
Doe de citroenmelisse, lente-ui, citroengras, peterselie en rode pepers in de schaal. Voeg limoensap, vissaus en witte peper toe.
Meng alles en maak er ronde koekjes van. Voor een krokant korstje kun je ze nog wentelen in gedroogde rijstkorrels.
Schenk een flinke laag arachideolie in een pan, en laat de olie niet te heet worden. Frituur de viskoekjes tot ze mooi bruin zijn. Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Tip: De viskoekjes zijn heel lekker met sweet-chilisaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be