Fruittaartjes met gebrande tijm-meringue
Ingrediënten
voor het zanddeeg
-
150 g boter
-
65 g suiker
-
1 snuifje zout
-
1 ei
-
250 g bloem
-
65 g broyage
voor de vulling
-
250 g zure room
-
250 g room
-
2 el honing
-
1 tl steranijspoeder
voor de meringue
-
200 ml eiwit
-
200 g fijne suiker
-
1 el gedroogde tijm
Bereiding
Meng de boter, de vanillezaadjes, een snuifje zout en de suiker onder elkaar. Meng kort met de andere ingrediënten. Draai in plastiek folie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol het deeg uit. Gebruik veel bloem.
Steek vormpjes uit. Vet de bakvormpjes in en leg de deeg er in.
Bak 15 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven.
Doe de zure room in een kom en klop op met een eetlepel honing
Klop ook de gewone room op met een eetlepel honing.
Meng onder elkaar met een spatel. Voeg het steranijspoeder toe. Verdeel het eventueel met een klopper.
Klop het eiwit op. Voeg voorzichtig straalsgewijs de suiker toe. Meng de tijmblaadjes onder het eiwit.
Doe de room en het opgeklopte eiwit elk in een spuitzak.
Snij fruit naar keuze.
Haal de vormpjes uit de oven. Laat afkoelen. Spuit vol met de room. Versier met het fruit. Werk af met het eiwit. Brand af. Leg er nog een goudbesje op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be