Matambre: Argentijnse rollade met spinazie en tomatensaus
Ingrediënten
-
1 kg Argentijnse rosbief
-
400 g spinazie
-
1 bot jonge wortelen
-
1 scheut olijfolie
-
1 citroen
-
peper
-
zout
-
4 eieren
-
1 sjalot
-
1 snuifje muskaatnoot
voor de saus
-
1 teen look
-
¼ bot oregano (vers)
-
1 takje tijm
-
1 rode chilipeper
-
1 limoen
-
¼ bot peterselie
-
1 scheutje honing
-
1 filnke scheut olie
voor de salade
-
3 tomaten
-
1 ui
-
peper
-
zout
-
1 scheutje maïsolie
-
1 scheutje witte balasamico
Bereiding
Kook de eitjes hard in 10 minuten. Schil en snij de wortelen in balkjes. Pel en snij ook het sjalotje fijn. Stoof het sjalotje met de wortelen aan. Voeg af en toe wat water toe tot ze gaar zijn.
Was de spinazie. Stoof gaar in boter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Snij de rosbief overlangs. (Niet doorsnijden!) Maak de marinade. Meng zwarte peper, zeste en sap van een citroen, olijfolie en zout. Marineer de rosbief in een plastiek zak.
Maak nu de rest klaar. Begin met de tomatensalade. Snij de uien en de tomaten. Besprenkel met olie, azijn en peper en zout.
Maak nu de saus. Snij alles fijn en meng alle ingrediënten.
Vul de rosbief met eitjes, spinazie en gestoofde wortelen. Rol op en bind op met touw. Kruid met peper en zout.
Kleur aan in de pan. Plaats in een voorverwarmde oven op 175 graden en laat 45 minuten garen.
Haal uit de oven. Snij in schijven. Serveer met de saus en tomatensalade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be