Ovenschotel met gekruid lamsgehakt, bloemkool en kaassaus
Ingrediënten
-
1 kleine bloemkool
-
3 stengels prei
-
500 g lamsgehakt
-
1 ui
-
2 tenen look
-
1 tl garam masala
-
1 scheutje arachideolie
-
peper
-
zout
-
muskaatnoot
voor de puree
-
800 g aardappelen (bloemig)
-
1 klont boter
-
peper
-
zout
-
1 scheutje melk
voor de kaassaus
Bereiding
Schil de aardappelen en stoom gaar. Giet af en pureer met een stukje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje melk toe.
Snij een ajuin fijn. Hak de verse oregano fijn. Pel wat look en pers uit bij het gehakt.
Kleur het gehakt aan in wat olie. Voeg de ajuin toe. Voeg ook de fijngesneden oregano toe.
Kruid met peper, zout en garam masala toe. Kleur aan.
Snij de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar.
Was de prei. Snij fijn. Stoof aan en kruid met muskaatnoot, peper en zout.
Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer door elkaar.
Verwarm de oven voor.
Voeg de melk toe, wanneer het naar koekjes ruikt. Blijf roeren.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Zet het vuur af en voeg de kaas toe.
Doe het gehakt in een ovenschotel. Leg er de prei en bloemkool op. Bedek met de puree. Eindig met de kaassaus en strooi er verse kaas over.
Plaats in de voorverwarmde oven onder de grill tot je een korstje krijgt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be