Knolseldersoepje met witbier, kreeft en Ganda Ham

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Breng royaal water met gekneusde peperkorrels en wat wortel, ui, prei en 1 blaadje laurier aan de kook. Leg de ...
Ingrediënten: Gandaham, ui, knolselder, lookteentje, witbier
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen

Gegratineerde kreeft

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kook de kreeft gedurende 5 minuten. Snijd ze in 2 en verwijder de maag en het darmkanaal. Haal het vlees er voorzichtig ...
Ingrediënten: verse kreeften (600gr), fijngehakte sjalot, fijngehakte look, Alpro soya Bakken en Braden, shiitake champignons
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kreeftensoepje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snij de groenten fijn. Stoom de kreeft. ...
Ingrediënten: kleine kreeften, prei, selderstengel, ui, vetstof
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Soep 4 personen

Kreeft à la nage

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een sterke bouillon met wortel, selder, groen van de prei, ajuin, tijm, laurier en water en kruid met peper ...
Ingrediënten: wortels, selder, prei, grof gesneden ui, tijm
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Oosterscheldekreeft met lentegroenten

MasterChef

Stoof de fijngesneden sjalot aan in boter en voeg de kippebouillon toe samen met peper en zout. Voeg de groentjes ...
Ingrediënten: Oosterschelde of Europese kreeft, Groene asperges, Witte asperges, Bloemkool, jonge worteltjes
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten 2 personen

Lasagne van kreeft met tijmboter en schaaldierenjus

Wout Bru

Bind de kreeft op een stevig recht voorwerp zoals een houten vork Stoom de kreeft gedurende 3 minuten. Verwijder ...
Ingrediënten: kreeften (Bretoense), gekonfijte tomaatjes, tijm, room, boter
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Ravioli van girollen en kreeft

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Was de girollen heel eventjes en hak de helft ervan fijn. ...
Ingrediënten: kervel, eigeel, Alpro soya Bakken en Braden, water, witte wijn
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten 4 personen

Risotto met kreeft

Maak kreeftenboter door 25gr kreefteitjes te mengen met 75gr zachte boter. ...
Ingrediënten: kleinkorrelige risottorijst, fijngehakte look, witte wijn, kippenbouillon (warm), boter
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans Hoofdgerecht 4 personen

Kreeft Belle-Vue

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

...
Ingrediënten: kreeftjes van 500 gr, water, tijm, laurier, wortelen
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Kreeft ‘Bleu’, kruidig gebakken in de oven

Laurent & Vincent Folmer

Voorbereiding Dompel de kreeften gedurende 2 minuten onder in een grote kookpot met kokend water, gezouten met ...
Ingrediënten: olijfolie, parmezaanse kaas, groentebouillon, fijngehakte rozemarijn, witte wijn
Gevorderde Meer dan 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen