Pladijs bakken

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak de vis proper en snij de vinnen eraf met een schaar. Dep de vis droog en kruid met peper & zout. Bebloem de ...
Ingrediënten: zout, peper, bloem, gekuiste pladijzen, Alpro soya Bakken & Braden
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Pladijs op de barbecue met tomatencompote en gelakte aubergine

Gelakte aubergine: prik de aubergine in met een vork, verpak in huishoudfolie en gaar gedurende een vijftal minuten ...
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie

Piet Huysentruyt - Sofie in de keuken van

Snij de twee dubbele filets van de pladijs langs de middengraat af (of vraag aan je visboer om dat te doen). Knip ...
Ingrediënten: verse pladijzen, peper en zout, bloem, olijfolie, look
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Gepekelde en gemarineerde pladijs met komkommer

Leg de pladijsfilets in een mengsel van zout, suiker en algen in de koelkast. Spoel na één uur af en versnij ...
Ingrediënten: pladijs, gefileerd, zout, suiker, gedroogde algen, limoen
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Ketchup van champignons, gemarineerde champignon, Ganda ham en pladijs

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Smeer de pladijs in met losgeklopt eiwit, paneer in panko en aardappelkruiden. ...
Ingrediënten: champignons, panko (Japans broodkruim), viskruiden, pladijsfilets, ei, losgeklopt
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht

Pladijs met broccolistoemp

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd wat groen van de broccoli voor de versiering. Kook de aardappelen met de broccoli gaar. Giet af en stamp ...
Ingrediënten: broccoli's, pladijsfilets, aardappelen, bakboter, bloem
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gepaneerde pladijs

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kruid de pladijsfilets en paneer ze met de bloem, het eigeel met water en het paneermeel. Frituur de pladijs gedurende ...
Ingrediënten: visfumet, honing-mosterdkruiden, kervel, fijngehakte bieslook, graanmosterd
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gebakken pladijs met citroen

Albert Verdeyen - Start to Cook

Kruid de pladijsfilet met peper en zout. Gebruik zeker filet, geen volledige vis. Laat ook het vel van de pladijs ...
Ingrediënten: pladijsfilets zonder vel, bakboter, citroensap, platte peterselie, peper en zout
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Kroepoek van aardappelschillen met kruidenmayonaise en pladijs

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Kruidenmayonaise: 2 eetl tuinkers fijn mixen met twee eiwitten, eventueel een lepel bouillon toevoegen, even doormixen, ...
Ingrediënten: aardappelschillen (van jonge aardappelen), tuinkers, komijn, tex mex kruidenmengeling, kurkuma
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gepocheerde pladijs met schelpjes, doperwtjes en tuinbonen

Leg de pladijzen in een ovenschaal. Voeg de witte wijn toe, de tijm en de fi jngesneden sjalot. Dek af met zilverpapier. ...
Ingrediënten: pladijzen van 350 gr elk, witte wijn, tijm, sjalot, peper en zout
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen