Salade met gorgonzola, noten, appel en croutons

Sonja Kimpen

Verwarm de oven voor op 200 °C.  ...
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Belgisch 4 personen

Slaatje van tomaat, artisjok en mozzarella

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schik de frisée/krulsla op 4 borden en overstrooi met de gedroogde tomaatjes. Snijd de mozzarella in schijfjes ...
Ingrediënten: zongedroogde tomaat, artisjok op olie, buffelmozarella, krulsla, balsamicoazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Italiaans Salade 4 personen

Fris lenteslaatje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snij de bonen, sluimererwtjes, raapjes, asperges, wortelen en courgette in stukken, en kook ze tot beetgaar (ongeveer ...
Ingrediënten: courgette, groene bonen, asperges, sluimererwtjes, wortelen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Linzensla

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Spoel de linzen. Stoof de ui samen met het teentje look in de arachideolie en voeg de linzen, de laurier en de ...
Ingrediënten: laurier, bieslook, look, rode ui, wijnazijn
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Salade 4 personen

Kruidensalade met yofuvinaigrette

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voeg het ei, de confituur, de azijn, het water, de olijfolie en Yofu samen en mix het geheel. ...
Ingrediënten: olijfolie, water, ei, frambozenconfituur, borage
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Koude pastasalade met mozzarellaloempia

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de mozzarella in dikke schijven en pak ze in in het brickdeeg. Kleef het brickdeeg vervolgens dicht met het ...
Ingrediënten: brickdeeg, (buffel)mozzarella, pasta, tomaten, olijven
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Gegratineerde asperges met Parmezaanse kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de asperges en kook ze beetgaar gedurende 4 minuten. Leg ze vervolgens in een vuurvaste schotel, strooi er ...
Ingrediënten: Asperges, gemalen Parmezaanse kaas, Provolone Dolce (italiaanse kaas), sla, olijfolie extra vergine
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Schorseneren met bospaddenstoelen

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de schorseneren en leg ze in water met citroensap. Snijd ze in balkjes en stoom ze 2 minuten op 100 graden. ...
Ingrediënten: schorseneren, bospaddenstoelen, room, mosterd, water
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Salade met groenteknikkers

Verwijder de schil en de steen van de avocado. Was de komkommer en de kerstomaten. Schil de komkommer. ...
Ingrediënten: komkommer, avocado, kerstomaten, een lichte vinaigrette (olie, water, mosterd, citroensap), gehakte basilicum
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Salade 2 personen

Caesar Salade

Albert Verdeyen - Start to Cook

Smelt wat boter in de pan. Werk met een anti- kleefpan want brood is gevoelig en kan aan de pan kleven. Voeg de ...
Ingrediënten: Romeinse sla, wit brood, parmezaankrullen, look, boter
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Amerikaans Salade 4 personen