Zeeuwse oesters met frisse komkommer en zuurdesem

Sergio Herman

Steek ter voorbereiding 8 rondjes (3 cm) uit de sneetjes zuurdesembrood, besprenkel ze met olijfolie en bak ze ...
Ingrediënten: komkommer, komkommersap, limoensap, citroensap, sushi-azijn
Expert Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Zeeuwse mosselen met shiso, gember, limoen en curry

Sergio Herman

...
Ingrediënten: fijngesneden koriander, suiker, gembersap, agar agar, verse mayonaise
Expert Tussen 60 en 90 minuten Aziatisch Voorgerecht 4 personen

Freakshake: Caramel Crunch

Yves Van De Ven

Doe de ingrediënten voor de shake in een blender en zet deze aan het werk ...
Ingrediënten: karamelijs, melk, karamelsaus, karamelsaus, slagroom
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Amerikaans 2 personen

Toastje van messchelpen en een espuma van knoflookaardappelen

Wout Bru

Bereid de pistousaus: vermeng stukjes tomaat met knoflook, gehakte basilicum, peper, zout en wat wijnazijn. ...
Ingrediënten: knoflookpuree, saffraan, tomaat (in brunoise), tomaat, basilicum
Expert Tussen 30 en 60 minuten Voorgerecht 4 personen

Trio van rauwe sint-jakobsschelpen, wasabi, gemarineerde rode tonijn en avocadopuree

Wout Bru

Bereid de avocadopuree: meng het avocadovlees met citroensap, een fijngehakt sjalotje en korianderblaadjes en haal ...
Ingrediënten: knoflookpuree, suiker, balsamicoazijn, limoen (sap), korianderbolletjes
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Gemarineerde sardine in chartreuse met gekonfijte aardappeltjes

Wout Bru

Bereid de gekonfijte aardappelen: trek de aardappelen vacuüm met wat olijfolie. Gaar het zakje aardappelen in ...
Ingrediënten: gefumeerd pimentpoeder, olijfolie, groene chartreuse, sardines, witte azijn
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Gebakken sint-jakobsvruchten met een sausje van balsamicoazijn en truffel

Wout Bru

Schroei de sint-jakobsvruchten kort ‘a la plancha’ of in de pan. Kook de balsamicoazijn in met een weinig truffeljus ...
Ingrediënten: truffeljus, boter, truffelolie, rucolasla, gekonfijte tomaten
Expert Tussen 60 en 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Gegrilde kreeft in appelsap met een sorbet van balsamicoijs

Wout Bru

Maak de chapelure van spek: bak de spekblokjes kort, droog ze in de oven en hak ze met een kapmes of keukenrobot ...
Ingrediënten: Granny Smith appel (sap), room, Golden appel (sap) , melkpoeder, melk
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Croustillant van langoustine met limoenespuma

Wout Bru

Bereid de espuma van limoen met olijfolie: verwarm het limoensap, twee eetlepels water, de suiker en de gelatineblaadjes ...
Ingrediënten: wijnazijn, gekonfijte tomaten (julienne), gesnipperde sjalot, chips van artisjokbodems, gedroogde ham (julienne)
Expert Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Warme chocolademelk met kaneel en talloze variaties

Doe de melk in een pan (zorg dat de pan groot genoeg is, zodat ze niet kan overkoken) en breng ze aan de kook. ...
Ingrediënten: pure chocolade (70% cacao), melk, kaneelstokjes, mini-marshmellows, slagroom
Dit kan iedereen Minder dan 15 minuten Belgisch Dranken 4 personen