Griekse yoghurt met acaciahoning en muesli

Verwarm de oven voor op 180 °C. ...
Ingrediënten: Griekse yoghurt, honing, havervlokken, amandelschilfers, pecannoten
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Panna cotta, verbenamousse en-meringue en citroengranité

Bram Bonamie - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Begin met het maken van de verbenasuiker. Maal 400 g suiker in een vijzel fijn met de verbena. Je doet dit best ...
Ingrediënten: suiker, citroenverbena-bladeren, eiwit, vanillestokjes, druivenpitolie
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Dessert 4 personen

Rijstpap met confituur van rode vruchten en violet meringue

Voor de rijstpap: Snij een vanillestok overlangs. Warm de 300g melk op met de vanillestok. Gaar de dessertrijst ...
Ingrediënten: melk, dessertrijst, suiker, vanillestok, melk
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Chocolade-krokantje met koffieroom, praliné en karamel

Johan Engelen - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Chocoladekoekjes: 90 g boter smelten. 90 g bloemsuiker, 75 g bloem en 15 g cacaopoeder mengen met 3 losgeklopte ...
Ingrediënten: chocolade, hazelnoten, boter, bloemsuiker + wat extra, bloem
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Appel-en peren amandeltaart met stevia

De MeesterBakker

KRUIMELDEEGDoe bloem op je aanrecht, snij de boter in kleine stukjes en leg deze op de bloem.  Kneed met je ...
Ingrediënten: bloem, water, zachte boter, zout, zelfrijzende bloem
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Dessert 4 personen

Semi-freddo met abrikozenconfituur en meringue

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

Mix de eierdooiers met de helft van de suiker tot je een witte massa bekomt die linten trekt (ruban). ...
Ingrediënten: room, grote meringue, suiker, eieren gesplitst, verse abrikozenconfituur (of een andere confituur)
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Dessert 4 personen

Pannenkoek met chocolade en mandarijntjes

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Pel de mandarijnen en bak de billetjes aan in wat boter. Blus met de Grand Marnier, het sap van 2 mandarijnen ...
Ingrediënten: pannenkoeken, mandarijnen, Grand Marnier, mandarijnen (sap), honing
Gevorderde Minder dan 15 minuten Dessert 4 personen

Gratin van rode vruchten en champagne

Yanaïka Skrzyszkowiak

Doe de eigelen en de suiker in een kom en klop op het vuur boven kokend water met de staafmixer tot je een mooie ...
Ingrediënten: room, eigelen, suiker, blaadjes munt, vers rood fruit
Gevorderde Minder dan 15 minuten Dessert 4 personen

Aardbeien met geitenkaas, balsamico en boterwafel

Meng de Chavroux met de room, melk en bloemsuiker tot een gladde massa. ...
Ingrediënten: Chavroux, room, melk, bloemsuiker, aardbeien
Gevorderde Minder dan 15 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Chocoladetaart van Jurgen

De MeesterBakker

Chocoladebiscuit: Doe de eieren, suiker en water in een keukenrobot mixer en laat ± 20 min. kloppen. Zeef bloem ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, cacaopoeder, eieren, suiker, water
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen