Gevulde wafels met tapenade en Manchego

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Maak het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker ...
Ingrediënten: artisjokken (op olie), zwarte olijven, ansjovis (gezouten), avocado, kappertjes
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Rodekool met appel, rozijnen en pijnboompitten

Week de rozijnen 20 minuten in water en laat ze uitlekken. ...
Ingrediënten: rozijnen, rodekool (ca. 1 kg), olijfolie, goudrenetten (geschild, zonder klokhuis en in stukjes van ruim 1cm), knoflook (geschild en fijngewreven of -gehakt)
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 8 personen

Kippensoep met zuring

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Smelt de vetsof in een kookpot en laat er de ui enkele minuten in stoven. Doe er de tijm en laurier bij. ...
Ingrediënten: kip, selder, wortelen, uien, look
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Soep 4 personen

Aardappeltortilla met lauwe salade

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Verwarm de oven voor op 180 °C. ...
Ingrediënten: rode puntpaprika's, vastkokende aardappelen, olijfolie, grote ui, pruimtomaten
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Mexicaans Salade 4 personen

Basistip: ajuinsoep

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Smelt Alpro soya Bakken en Braden en bak alles bruin aan in een pan. Blus met ...
Ingrediënten: water + kippenbouillon, ajuinen, PH Spaghetti- of Cajunkruiden, gemalen kaas, stokbrood
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Soep 4 personen

Kippensoep

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een lekkere stevige bouillon: alle ingrediënten in een pot, kruiden met peper en zout en breng aan de kook. ...
Ingrediënten: tijm, look, ui, laurier, selder
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Soep 4 personen

Klassieke kippensoep

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de kip samen met de groenten, kruiden en kippenbouillon in een pot en zet onder water. Kook de kip gaar gedurende ...
Ingrediënten: kippenbouillon, water, kip, prei, selderstengel
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Soep 4 personen

Meloensoepje met garnaal

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Maak de meloen schoon, snijd in stukjes en doe hem in de blender (of mix). Pers er een halve citroen bij, voeg ...
Ingrediënten: rijpe Galia meloen van 800gr, grijze garnalen, citroen, witte droge vermout, room
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Soep 4 personen

Linzenstoofpotje

Albert Verdeyen - Start to Cook

Laat de linzen gedurende 1 uur weken in koud water en giet ze af. Het weken zorgt voor malsere linzen en een kortere ...
Ingrediënten: wortel, aardappel, gepelde ui, linzen, water
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Mediterraans brood

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de tomaten, de olijven en het basilicum in stukjes. ...
Ingrediënten: bloem, olijven, roggebloem, water, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Broodjes 4 personen