Tortilla’s met makreel en koriander-limoensaus

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de limoen-koriandersaus: Snij koriander en peterselie fijn. Hou een beetje koriander vrij ter afwerking. Kruid ...
Ingrediënten: zure room, koriander (vers), limoen, peper, zout
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Zuid-Amerikaans 4 personen

Lamsribbetjes met paneermeel, peterselie en citroen

Bill Granger - Bill's Food

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het brood op een bakplaat en rooster in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Neem ...
Ingrediënten: volkoren- of zuurdesembrood, fijngehakte bladpeterselie, citroen (fijngeraspte schil), look, olijfolie
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Brits Hoofdgerecht 4 personen

Rijstvermicelli met zeevruchten en pindasaus

Maak eerst de pindasaus. Doe het korianderzaad en de komijn in een vijzel en wrijf tot poeder. Voeg chili, sjalot, ...
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Rijstvermicelli met gegrild rundsvlees en citroengras

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Rijstvermicelli 5 min. weken in het warme water, vervolgens 10” koken, laten uitlekken en laten drogen. ...
Ingrediënten: rijstvermicelli , filet pur, gemalen citroengras, uien, knoflook
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Gegrilde lamskeftakebabs met pistachenoten en een pikante slawrap

Jamie Oliver - Jamie at Home

Dit gerecht maak je het best op de hete kolen van een barbecue, maar als dat niet mogelijk is, zet dan je grill ...
Ingrediënten: citroen, sumak (eventueel te vervangen door de fijngeraspte schil van 1 citroen), komijnpoeder, chilipoeder, verse tijmblaadjes
Gevorderde Meer dan 90 minuten Brits Hoofdgerecht 4 personen

Rundshaas met buikspek en Thaise kruiden

Boxy & Boxy

De dag voor je dit gerecht serveert, laat je het buikspek zachtjes koken in water. Reken op een uur of drie. Dan ...
Ingrediënten: runderhaas, boter, buikspek, spitskool, rucola
Gevorderde Meer dan 90 minuten Aziatisch 4 personen

Noedels met gestoofd buikspek

Doe de olie in een kookpot en fruit de sjalot, knoflook en gember op een zacht vuurtje. Voeg er de steranijs bij ...
Ingrediënten: plantaardige olie, sjalotten, geplet, knoflook, geplet, gember, geplet, steranijs
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Aziatisch Soep 2 personen

Beef Wellington

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snij de champignons en sjalot in kleine blokjes. Kruid de rosbief met peper en zout. Smelt de boter in een kleefpan ...
Ingrediënten: rosbief, bladerdeeg, witte champignons, gedroogde ham, sjalot
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Brits Hoofdgerecht 4 personen

Cottage pie

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

 Voor het gehakt: pel en snij de ui fijn. ...
Ingrediënten: runds/varkensgehakt, ui, peper en zout, boter, erwten (diepvries)
Gevorderde Tussen 30 en 60 minuten Brits Hoofdgerecht 4 personen

Nasi goreng met atjar van Sergio Herman

Sergio Herman - La Mamma

Schroei de kippendijen kort aan in boterVoeg water, grofgesneden ui, selder, prei en wortel toe.Breng op smaak ...
Ingrediënten: fijne wortelen (schuin gesneden), uien (halve maantjes), komkommers (dikke plakken), witte selder (geschild, schuingesneden), knoflook
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Aziatisch 4 personen