Kinderspel: peperkoeken huisje

Neem een blok van vier plakjes peperkoek. Snij er de lange zijkanten af en leg op hun zijde. ...
Ingrediënten: peperkoek, tandenstokers, groene suikerpasta of een vel groen papier, snoep, eventueel verschillende fruitsoorten of groentjes
Voor kinderen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Dessert op de barbecue: papillot van abrikoos en aardbei met vanilleroomijs

Pieter Declercq

Snij de abrikozen in twee. Verwijder de pit. ...
Ingrediënten: abrikozen, aardbeien, steranijs, honing, vanilleroomijs
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 2 personen

Flensjes met banaan en chocolade

Doe de bloem, de suiker, de vanillesuiker en de melk in een grote kom. Doe de eieren erbij en voeg de olie toe. ...
Ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker, vanillesuiker, volle melk, eieren
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Verrine van tarte tatin, vanille-ijs en appelen

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de ingrediënten voor de crumble met de vingers tot een kruimelig deeg. Leg op een bakplaat bakpapier en schik ...
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, amandelschilfers, suiker
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Fris lenteslaatje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snij de bonen, sluimererwtjes, raapjes, asperges, wortelen en courgette in stukken, en kook ze tot beetgaar (ongeveer ...
Ingrediënten: courgette, groene bonen, asperges, sluimererwtjes, wortelen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Kruidensalade met yofuvinaigrette

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Voeg het ei, de confituur, de azijn, het water, de olijfolie en Yofu samen en mix het geheel. ...
Ingrediënten: olijfolie, water, ei, frambozenconfituur, borage
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Salade 4 personen

Vijgen met bruine rum

Petra Vandewouer - De Perfecte Keuken

...
Ingrediënten: rijpe vijgen p.p., water, donkerbruine suiker, limoenen (sap), bruine rum
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Gegratineerde asperges met Parmezaanse kaas

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Schil de asperges en kook ze beetgaar gedurende 4 minuten. Leg ze vervolgens in een vuurvaste schotel, strooi er ...
Ingrediënten: Asperges, gemalen Parmezaanse kaas, Provolone Dolce (italiaanse kaas), sla, olijfolie extra vergine
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Voorgerecht 4 personen

Aardbeiencrumble

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Was de aardbeien en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Trek er voorzichtig de steeltjes af en schik ze in ...
Ingrediënten: stevige aardbeien, echte boter, bloem, kristalsuiker + wat extra voor op de aardbeitjes, amandelpoeder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Signature dish FeniX: Duo van “echte” huisgemaakte chocolademousse

Mijn Restaurant!

Pure chocolademousse: De room tot ¾ opkloppen. 600 gr pure chocolade smelten au bain-marie en op lichaamstemperatuur ...
Ingrediënten: pure chocolade, room, Hagelandse koffielikeur, witte chocolade, room
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 12 personen