Gebakken cantharellen met bladpeterselie

...
Ingrediënten: cantharellen, look, sjalotten, olijfolie, peper
Beginner Minder dan 15 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Schorseneer met wilde paddenstoelen, room en parmezaanschilfers

Pascale Naessens - Mijn Pure Keuken

Schil de schorseneren eerst ongewassen boven een stuk krantenpapier. Dit gaat het gemakkelijkst met een dunschiller. ...
Ingrediënten: schorseneren, wilde paddenstoelen - cantharellen, hoorn des overvloeds en pied de mouton (gele stekelzwam)., room, parmezaanschilfers, citroen (sap)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Maïssoep met lente-uitjes en gepofte maïs

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Versnijd de aardappel, prei en ui en stoof ze aan in een beetje bakboter. Voeg de uitgelekte maïs eraan toe en ...
Ingrediënten: water, maïs op sap, rauwe maïs, lente-uitjes, aardappel
Dit kan iedereen Tussen 30 en 60 minuten Amerikaans Soep 4 personen

Comté op toast met chutney van speculoos

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Snij de uien in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pot en laat de uien hierin glazig worden. Snij ...
Ingrediënten: uien, boter, witloof, mandarijnen, pompoen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Uienconfituur

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Snijd de uien in 2, leg ze plat en snij in dunne schijven. ...
Ingrediënten: witte uien, echte boter, verse frambozen, tijm, laurier
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hapje 4 personen

Maïskolven op het vuur

Ann Vertriest

Week de maïskolven gedurende 30 minuten in water en droog goed af. ...
Ingrediënten: maïskolven, boter, chilipoeder of texmexkruiden, zout,
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Amerikaans Hapje 4 personen

Wit van prei met een Franse saus

Wout Bru - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 90°C. Schil de paprika’s en snij de vier buitenkanten af. Leg deze een bakplaat en strooi ...
Ingrediënten: rode paprika's, olijfolie, peper en zout, verse of gedroogde tijm, kristalsuiker
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Voorgerecht 4 personen

Naan met granaatappelraita

Snijd de granaatappel doormidden en haal de rode zaden eruit door met de bolle kant van een lepel hard op de helften ...
Ingrediënten: granaatappel, sjalot, zeezout, komkommer, Griekse yoghurt
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Indisch 8 personen

Witte bonensla

Hak de spinazie en de look fijn, de look mag in de pan. Snijd de tomaten in blokjes zonder pitten en bak ze goed ...
Ingrediënten: tomaten, spinazieblaadjes, olijfolie, water, balsamicoazijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Frans Salade 4 personen

Citroenrijst

...
Ingrediënten: rijst, zonnebloemolie, zwart mosterdzaad, asafoetida, chana dhal (gele spliterwten)
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Indisch 4 personen