Een heerlijke tisane of kruidenthee van Sandra

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak zelf een lekkere karaf tisane aan de hand van de video. ...
Ingrediënten: oregano, salie, munt, water (heet), honing
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Gerookte schelvis met citroentijm

Hak de dille fijn. ...
Ingrediënten: dille, gerookte schelvis, magere melk, citroentijm, boter
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Gamba's diabolique met Griekse pasta

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de gamba’s: Pel de gamba’s gedeeltelijk. Laat een deel van het staartje eraan. Verwijder langs de ...
Ingrediënten: Griekse pasta of orzo, peper, olijfolie, fetakaas, zeste van citroen
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Salade van haring met rode biet, appeltjes en dille

Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari

Maak de salade aan de hand van de video.  ...
Ingrediënten: 2 gekookte rode bieten , 2 rode appels, limoensap , 4 haringfilets , gemengde sla
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Salade 2 personen

Sesam zalm met avocado en komkommerslingers

Christer Elfving

Kruid de stukken zalm met peper en zout. Doe er de sesamzaadjes in een grote bord. Panneer een kant van de zalm ...
Ingrediënten: zalmfilet van 150gr, wit en zwart sesamzaad, rijpe avocado’s, komkommer, roze pompelmoes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Griekse kaaskroketten en salade

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de coeur de boeuf tomaten. Snij in schijfjes. Leg op een schotel. ...
Ingrediënten: haloumi kaas, sesamzaad, bloem , eiwit , zwarte peper
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Grieks 4 personen

Ossobuco met zeewolf

Dagny Ros Asmundsdottir - De Perfecte Keuken

Kuis de zeewolf en snij in moten. Kruid met zout, PH pepermix en haal ze door de bloem. Verwarm de pan met olijfolie ...
Ingrediënten: Ijslandse zeewolf, gepelde en ontpitte tomaten, wortels, in brunoise gesneden, witte koolrabi, in brunoise gesneden, sjalot, fijngesneden
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Plokkfiskur

Dagny Ros Asmundsdottir - Sofie in de keuken van

Hak de uien fijn en stoof ze in boter tot glazig. Blus met water en laat inkoken. Dik aan met de bloem en de melk. ...
Ingrediënten: kabeljauw of schelvis, aardappelen, uien, melk, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Krokante zalmfilet op de barbecue met komkommeryoghurt

Jamie Oliver - Jamie at Home

Schrob het rooster van de barbecue zodat je vis er niet aan blijft kleven. Steek hem daarna aan en verhit de kolen ...
Ingrediënten: extra Vergine olijfolie, zeezout, venkelblaadje of basilicumblaadjes, citroen (schil + sap), zalmfilet, ontdaan van schubben en graten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Korianderpannenkoek met zalm

Dagny Ros Asmundsdottir - De Perfecte Keuken

Maak het pannenkoekendeeg met 50 g bloem, 1 kopje melk, een ei, een snuifje zout en gehakte koriander. Warm de ...
Ingrediënten: zalm, zure room, bloem, melk, ei
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hapje 4 personen