Gravad Lax- gemarineerde zalm

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Cutter het zout met de peper, koriander en suiker. Hak de groene kruiden fijn. Bedek de zalm eerst met de groene ...
Ingrediënten: grof zout, peperkorrels, korianderkorrels, suiker, gerookte zalm
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Voorgerecht 4 personen

Gemarineerde zalm met rode kool

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd de zalm in reepjes. Snijd de kool in fijne reepjes. Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de bloedworst ...
Ingrediënten: rauwe zalm, limoenen, acaciahoning, appel, sesamolie
Beginner Minder dan 15 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Zalm met zurkel en een spiegeleitje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Beboter 4 borden met gesmolten boter. Bestrooi het bord met peper en zout. ...
Ingrediënten: zalm, zurkel, water, witte wijn, room
Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Sesam zalm met avocado en komkommerslingers

Christer Elfving

Kruid de stukken zalm met peper en zout. Doe er de sesamzaadjes in een grote bord. Panneer een kant van de zalm ...
Ingrediënten: zalmfilet van 150gr, wit en zwart sesamzaad, rijpe avocado’s, komkommer, roze pompelmoes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Krokante zalmfilet op de barbecue met komkommeryoghurt

Jamie Oliver - Jamie at Home

Schrob het rooster van de barbecue zodat je vis er niet aan blijft kleven. Steek hem daarna aan en verhit de kolen ...
Ingrediënten: extra Vergine olijfolie, zeezout, venkelblaadje of basilicumblaadjes, citroen (schil + sap), zalmfilet, ontdaan van schubben en graten
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Vers Talent: tartaar met zalm en avocado van Thomas

Vers Talent: lekker zuiders met An

Kuis de zalm op. Snij in plakjes, reepjes en tenslotte in blokjes. Schrik dat je zalm te snel warm wordt? Zet dan ...
Ingrediënten: zalm, gerookte zalm, avocado, komkommer, lente-uitjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Belgisch 4 personen

Gemarineerde rauwe zalm (zelf marineren) op een toastje

Albert Verdeyen - Start to Cook

Snijd de zalm in reepjes van een halve centimeter. Hoe smaller je je zalm snijdt, hoe sneller hij zal gemarineerd ...
Ingrediënten: rauwe zalm, olijfolie, limoensap, rode ui, dille
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Scandinavisch Voorgerecht 4 personen

Gegrilde zalm

Albert Verdeyen - Start to Cook

Laat een klontje bakboter smelten in een pannetje en kruid met peper en zout, alsook met het citroensap, de knoflook ...
Ingrediënten: teentje look, fijngehakt, room, verse zalmfilet, verse spinazie, peper en zout
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Gerookte zalm met mierikswortel

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Meng de licht geklopte room met de mierikswortel. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in de lengte op een ...
Ingrediënten: haasje van gerookte zalm, raviolivelletjes, platte peterselie, room, geraspte mierikswortel (ook verkrijgbaar in potjes)
Beginner Minder dan 15 minuten Voorgerecht 4 personen

Gerookte kip en zalm in de wok

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem je wokpan en leg er boomzaagsel in, zodat de bodem van je wok met een dun laagje bedekt is. Leg er een dekseltje ...
Ingrediënten: kip, zalm, houtsnippers, peper en zout
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht