Gravad lax

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Neem een zalmfilet en leg hem op een schotel met het vel naar onder. Maak een mooie mengeling van alle kruiden ...
Ingrediënten: witte wijnazijn, mosterd, suiker, korianderbolletje, honing
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen

Sofies Feestmaand: Gemarineerde zalm, quinoa, rode biet en salade van rode kool

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Doe de quinoa in een kookpot en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken op een zacht vuurtje ...
Ingrediënten: quinoa, kippenbouillon, arachideolie, citroen, dragon
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Belgisch Salade 4 personen

Quiche met gerookte zalm en prei

Piet Huysentruyt

Snij de prei in ringetjes. Stoof de prei met look en. Snij de zalm in blokjes. ...
Ingrediënten: gehakte peterselie, eieren, melk, look, prei
Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Zalm met mierikswortelsausje

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Cutter 1 kleine mierikswortel fijn en overgiet met de witte wijn. Laat 1 dag en 1 nacht trekken. ...
Ingrediënten: gerookte zalm, geklopte room, citroensap, mierikswortel, witte wijn
Meer dan 90 minuten

Gemarineerde zalm met courgette en dille

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Snijd 1 courgette in lange, fijne schijven en leg ze op aluminiumfolie. Schik er dunne schijfjes zalm bovenop en ...
Ingrediënten: look, citroensap, parmezaanschilfers, dille, courgettes
Beginner Meer dan 90 minuten Scandinavisch Hoofdgerecht 4 personen

Zalmsoufflé

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Maak een bechamelsaus met boter, bloem en melk. Voeg het sap van ½ citroen toe. Enkel kruiden met peper (de gerookte ...
Ingrediënten: room, eieren, suiker, maïszetmeel, citroen
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Gerookte kip en zalm

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Warm de rookton op tot 150 à 170°C. ...
Ingrediënten: kippenbouten, zalmfilets van 150 gr (met vel, ontschubt), kippenkruiden, viskruiden, peper en zout
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Koude komkommersoep

Rasp de komkommer boven een zeef en laat een kwartier uitlekken. Druk zo veel mogelijk vocht weg. ...
Ingrediënten: biokomkommer, yoghurt, gerookte zalm, look, dille
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Soep 2 personen

Barbecuetip: Aziatisch gemarineerde zalm

Yves Van De Ven

Snij de lente-ui fijn. Pers of hak de look fijn. ...
Ingrediënten: zalmfilet, olijfolie, boter (gesmolten), rietsuiker, sojasaus
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Aziatisch 4 personen

Zalmrilette

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Vul elk potje met een stukje gerookte zalm. Zorg ervoor dat alle kantjes mooi belegd zijn. Cutter 300g gerookte ...
Ingrediënten: bieslook, dille, PH pepermix, citroen, kervel
Dit kan iedereen Meer dan 90 minuten Voorgerecht 4 personen