Stoofpotje van konijn met stoemp van boerenkool en peer

Ingrediënten

voor de stoofpot van konijn

voor de stoemp

voor de Pimm's cocktail

  • 1 sinaasappel
  • Pimm's
  • 2 blikjes ginger ale (of spuitwater)
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Doe twee eetlepels olie in een grote stoofpot en zet deze op het vuur.

  2. Stoof het konijn aan in de warme olie. Draai regelmatig om met een tang, zodat alle stukken mooi aangekleurd zijn.

  3. Was de tomaten. Snij ze net als de gedroogde abrikozen in kleine blokjes (=brunoise). Pel de kleine uitjes.

  4. Kruid het konijn met de kruidnagels, kaneelstokken tijm en laurier. Voeg de uitjes, fijngesneden tomaat en abrikoos toe.

  5. Blus met een glas rode wijn. Kruid af naar smaak met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat 35 minuten sudderen onder deksel.

  6. Schil ondertussen de aardappelen voor de stoemp. Snij ze in stukjes en stoom gaar (ongeveer 20 minuten vanaf het water kookt, afhankelijk van de grootte van de stukjes).

  7. Haal de bladeren van boerenkool. Breng een grote pot water aan de kook en blancheer hier in de boerenkool (een vijftal minuten). 

  8. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij de peren dan in blokjes. Stoof ze kort aan in een pan met olie. 

  9. Giet de boerenkool af en verfris dadelijk met koud water. Pers het sap uit de kool en snij de bladeren fijn.

  10. Doe de boerenkool bij in de pot met peertjes en meng er ook de zure room onder. Kruid met peper, nootmuskaat en zout. Voeg dan de gestoomde aardappelen toe en plet tot stoemp.

  11. Serveer een stuk konijn met stoemp en wat saus.

  12. Maak nu de Pimm's cocktail: Doe een schijfje citroen, sinaasappel en komkommer in een glas met ijsblokjes. Voeg een scheutje Pimm’s toe. Vul op met spuitwater of ginger alle. Werk af met blaadjes munt. 

0
Nog geen stemmen