Gegrilde steak met avocadosalsa en polentacrème

Ingrediënten

voor de salsa

voor de polenta

  • 240 g polenta (instant)
  • 960 ml water
  • peper
  • klont boter

Fan van een lekker stukje vlees? Dan moet je deze gegrilde steak zeker eens proberen. Sofie serveert er een lekker pittige en Zuiderse salsa bij. 

Tip: Geen fan van polenta? Serveer dit dan met gebakken aardappelen, frietjes of blijf in de Mexicaanse sfeer en ga voor taco's of tortilla's. 

Tip: Deze avocadosalsa kan je ook als dipsaus serveren bij tortillachips. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Begin met de salsa. Pel een rode ui. Snij de helft van de ui in fijne blokjes.

  2. Snij een avocado in twee. Verwijder de pit. Maak inkepingen in het vruchtvlees. Lepel het vruchtvlees nu uit de avocado en doe in een kom. Rasp de limoen en pers het sap uit de limoen. Voeg de zeste en het sap toe aan de avocado. 

  3. Was de tomaten en snij in blokjes. Snij munt, koriander en platte peterselie fijn. Meng onder de avocado. Kruid met peper en fleur de sel. Pel twee teentjes look, plet en hak fijn. Meng onder de salsa. Voeg nog wat olijfolie toe.

  4. Begin nu met het vlees. Warm de grillpan op tot ze echt heet is. Wrijf of borstel ze voorzichtig in met arachideolie. Kruid het vlees met peper en zout. Dep kort in arachideolie langs beide kanten.

  5. Leg het vlees op de grillpan en gril langs beide zijdes.

  6. Breng voor de polenta het water aan de kook met een klontje boter. Voeg de polenta toe. Kruid met peper en zout. Roer mooi onder elkaar tot een puree.

  7. Serveer de polentacrème met vlees en salsa.

0

Nog geen stemmen