Gebakken kabeljauw met puree, erwtjes en kappertjessaus

Ingrediënten

voor de saus

voor de puree

Het gerecht dat Ann Tuts weer helemaal terugbrengt naar haar kindertijd: een flinke moot kabeljauw met puree met erwtjes en kappertjessaus.

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

  2. Verwarm nu de oven voor op 200 graden Celsius. 

  3. Snij een sjalotje fijn, stoof aan en overgiet vervolgens met een glas witte wijn. Laat inkoken met peper, zout, laurier en tijm.

  4. Laat nu een klontje boter smelten en snij ondertussen de ajuin fijn. Doe de ajuinsnippers in de pan en stoof ze aan. Daarna mogen de erwtjes erbij.

  5. Voeg room en visfumet toe aan de witte wijn. Laat alles tot de helft inkoken.

  6. Voeg de erwtjes en ajuinsnippers bij de aardappelen en plet ze tot stoemp. Voeg twee eetlepels roomkaas toe voor een smeuïge puree. Kruid vervolgens met nootmuskaat, peper en fleur de sel.

  7. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Daarna bloem je hem in.

  8. Laat in een pan boter smelten en kleur de kabeljauw aan beide zijden. Laat vervolgens de vis kort verder garen in de oven (voorverwarmd op 200 graden).

  9. Tijd om de saus af te werken. Zeef de saus, laat ze daarna kort opkoken en voeg de kappertjes toe.

  10. Haal de vis uit de oven en leg hem op een bord. Werk het gerecht af met een grote schep stoemp en een lepel saus. Maak de presentatie helemaal af met een takje dille.

0

Nog geen stemmen