Kabeljauwfilet, waterkerspuree en dragonsausje

Ingrediënten

voor de saus

voor de puree

Een van de favoriete gerechten van Louis Talpe is kabeljauwfilet met stoemp van waterkers en een lekker dragonsausje. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de saus. Snij de sjalotjes fijn. Doe ze in een pot met kruiden, tijm, laurier, peterseliestengels, wijn en visbouillon. Laat voor de helft inkoken.

  2. Was de stronken witloof en snij in stukjes. Stoof de witloof aan in een pan met een klontje boter.

  3. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en suiker.

  4. Schil en stoom de aardappelen voor de puree.

  5. Kruid de vis met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan. Zorg dat de pan zeer heet is. Leg de vis op de velkant in de pan. Kleur aan langs beide kanten.

  6. Stamp de gestoomde aardappelen tot puree. Voeg een klontje boter, een eitje en drie eetlepels ricotta toe. Tip: is de puree te vast, voeg dan een scheutje melk toe.

  7. Hak de waterkers grof. Meng onder de puree.

  8. Steek de vis 7 à 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

  9. Hak de blaadjes van de dragon fijn.

  10. Voeg de room toe aan de saus. Kruid met peper en zout. Zeef door. Voeg de dragon toe aan de saus. 

  11. Warm de saus kort terug op. Niet te hard, want anders wordt de dragon zwart.

  12. Kruid af naar smaak met peper en zout.

  13. Serveer de puree met een stukje vis, witloof en saus. 

0

Nog geen stemmen