Lauwe salade van inktvis en zoete aardappel

Ingrediënten

Dag 2 bij Stijn en Nuria. Ze kiezen voor een gezonde en makkelijke salade met inktvis en zoete aardappel. De basis is een gevulde zoete aardappel. Die werken ze af met inktvis, avocado en chili. De moeite om thuis te proberen!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voor de zoete aardappel:  Schrob de zoete aardappel proper. Stoom ze gaar (20 minuten vanaf het moment dat het kookt, en afhankelijk van de grootte)

  2. Snij een chilipeper fijn. Snij koriander grof

  3. Snij de zoete aardappel in twee. Hol uit. Blijf een halve cm van de rand. Doe het vruchtvlees in een kom. Plet met een vork.

  4. Meng peper, zout, zure room, koriander en chilipeper onder het vruchtvlees.

  5. Voor de inktvis: Pel en snij de ui fijn. Hou 2 el apart.

  6. Snij inktvis in stukjes. Verwarm de oven voor op 195°C. Doe in een schaal. Kruid met gerookte paprika (zacht), peper en zout. Meng er fijngesneden ajuin en olijfolie onder. Zet 5 à 7 minuten in de voorverwarmde oven.

  7. Voor de avocado: Snij de avocado open. Snij het vruchtvlees in. Haal uit. Meng met limoensap, peper, zout, olijfolie en lookpoeder.

  8. Afwerking: Leg de uitgeholde aardappel op een bord. Verdeel er wat waterkers over. Lepel het vruchtvlees in de aardappel.

  9. Verdeel gebakken inktvis, avocado, restjes ui, rode chilipeper, peper en zout over de aardappel.

0
Nog geen stemmen