Marokkaanse schapenragout met couscous
Ingrediënten
-
2 ajuinen
-
2 wortelen
-
4 raapjes
-
1 l lamsfond
-
2 el amandelen
-
200 g gedroogde abrikozen
-
1 tl saffraan
-
½ bot munt
-
½ bot platte peterselie
-
een paar druppels oranjebloesemwater
Voor het vlees
-
800 g stoofvlees (schaap of lam)
-
1 tl komijn
-
1 el paprika
-
1 tl kaneelpoeder
-
1 tl grof zeezout
-
zwarte peper
-
1 mespunt cayennepeper
-
2 el bloem
-
4 el arachide-olie
voor de couscous
-
300 g gevogeltefond
-
300 g couscous
Bereiding
Laat de amandelen 1 nacht weken in koud water.
Laat de gedroogde abrikozen 1 uur weken in koud water. Giet af en snij in twee.
Meng het vlees met de bloem en de cayennepeper. Doe de rest van de kruiden in een vijzel en stamp fijn. Voeg de kruidenmix toe aan het vlees en meng.
Schil de ajuinen, halveer en snij daarna in vier. Schil de raapjes en snij in grove stukken. Was en schil ook de wortelen en snij in reepjes van ongeveer 5 centimeter.
Stoof het vlees aan in de arachide-olie. Kleur mooi aan.
Voeg de ajuinen en twee steranijs toe. Stoof kort aan en blus met de lamsfond.
Doe er nu de wortelen en raapjes bij.
Voeg de amandelen, abrikozen en saffraandaadjes toe.
Plaats het deksel op de pot. Laat op een zacht vuurtje ongeveer 40 minuten pruttelen (of tot het vlees gaar is).
Maak ondertussen de couscous. Breng 300ml water met een blokje kippenbouillon of 300ml gevogeltefond aan de kook. Giet op 300g couscous, zet het deksel op de pot en laat trekken.
Was de munt en peterselie. Verwijder de steeltje en hak fijn.
Serveer het vlees en groenten in een diep bord met couscous en de verse kruiden. Werk af met wat druppels oranjebloesemwater.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be