Omgekeerde crumble van appel en blauwe bessen

Ingrediënten

voor de coulis

  • 2 appelsienen
  • 4 el kokosroom
  • 2 cm gember

voor de crumble

Tatyana houdt van dessertjes met veel fruit. Daarom maakt Sofie voor haar een heerlijke crumble met appel en blauwe bessen en een exotische coulis.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Begin met de crumble. Meng amandelpoeder, bloem, rietsuiker en de zaadjes van de vanillestok met stukjes koude boter. Meng onder elkaar tot een kruimelige massa.

  2. Doe in een ovenschaal en laat 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 190 graden. 

  3. Schil de appelen. Haal met een appelboor het klokhuis uit. Snij in partjes en vervolgens in kleine stukjes.

  4. Was een sinaasappel en rasp de zeste onder de appelen.

  5. Smelt de kokosolie met een eetlepel honing. Voeg kaneel toe.

  6. Meng deze siroop onder de appelen. 

  7. Haal de crumble uit de oven als het goudbruin is.

  8. Meng blauwe bessen onder de appelen. Voeg er nog de blaadjes tijm aan toe.

  9. Lepel het fruitmengsel op de crumble. Druk goed aan.

  10. Steek nog 20 minuutjes in de oven op 190 graden.

  11. Maak ondertussen de coulis. Schil een papaya. Haal de pitjes eruit en snij in stukjes.

  12. Schil 1 sinaasappel en snij in stukjes. Meng de kokosroom met de papaya, sinaasappel en sap van de andere sinaasappel en doe in een maatbeker. Schil de gember en voeg toe. Mix het geheel glad.

  13. Haal de crumble uit de oven. Snij een stuk en lepel op een bord. Serveer met de coulis.

5

Average: 5 (1 stem)