Ossenstaartsoep met Madeira, paddenstoelen en warmoes

Ingrediënten

voor de garnering

Rundsbouillon of ossenstaartsoep, het is en blijft een klassieker van formaat. Sofie Dumont tovert de soep om tot een heerlijk soepje. Met Madeira, paddenstoelen en warmoes of snijbiet wordt het meer dan een gewone soep. Zeker eens proberen!

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Spoel de ossenstaart stukken grondig in water met zout. Zet ze onder in water. Voeg zout, witte peperbollen, laurier en tijm toe. 

  2. Snij wortel, selder en ajuin grof. Voeg toe. Doe er nog twee eetlepels tomatenconcentraat bij. Laat opkoken. Schuim geregeld af.

  3. Laat 4 u pruttelen , vergeet niet geregeld af te schuimen.

  4. Snij een stuk courgette in brunoise.

  5. Ontnerf de warmoes. Snij het lof van de warmoes fijn. Hak de stengels in stukken. 

  6. Was de radijsjes en snij ze in dunne schijfjes.

  7. Borstel de paddenstoelen proper. Snij ze in schijfjes.

  8. Pluk wat kervel en leg opzij.

  9. Schuim nog eens af. 

  10. Laat tot minder dan de helft inkoken. 

  11. Haal het vlees uit de pot. Zeef alles rustig door een zeef. Gebruik een tweede extra fijne zeef met neteldoek voor een heldere bouillon. 

  12. Haal het vlees van de stukken rund.

  13. Laat de bouillon nog inkoken. 

  14. Breng op smaak met peper, wat zout en een scheutje Madeira. 

  15. Serveer de groentjes op een bord. Giet de soep aan tafel bij.

5
Average: 5 (1 vote)