Verse loempia met kip en zoete chilisaus

Ingrediënten

voor de saus

voor het deeg

  • 200 g bloem
  • 6 el water
  • 40 g maïszetmeel
  • 1 snuifje zout

Sofie maakt samen met Axl Peleman een loempia. Niet zomaar een loempia, ze maken het deeg zelf. De loempia wordt opgevuld met kip, sojascheuten en maïs. Ze serveren er een zelfgemaakte zoete chilisaus bij. Heerlijk! 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Begin met het deeg. Scheid de eieren. Hou de dooiers opzij. 

  2. Klop het eiwit op met een snuifje zout 

  3. Meng bloem en maïzena. Voeg het water toe. Meng rustig met een snuifje zout.

  4. Meng het eiwit met een spatel onder de bloem. Klop verder tot een homogeen deeg.

  5. Kneed tot een bolletje. Draai in plastiek folie en laat minstens 1 uur in de koelkast rusten.

  6. Maak de saus. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukken. Doe hetzelfde met de chilipepers. 

  7. Pel de look. Voeg toe aan het paprikamengsel. Voeg ook de suiker toe. Mix alles in een blender met een deel van het water en de rijstazijn.

  8. Laat zachtjes opkoken. Tip: bind eventueel met wat maïzena.

  9. Haal de deeg uit de frigo. Bestrooi het werkblad met bloem. Snij in vier en maak vier bolletjes. 

  10. Rol het deeg uit. Gebruik bloem zodat het niet kleeft.

  11. Was, schil en snij de groenten fijn. Snij ook de kip in reepjes.

  12. Vul het deegvel met kip en groenten. Wrijf in met een beetje eigeel. Plooi dicht.

  13. Frituur 4 minuutjes op 180 graden. 

  14. Serveer de loempia met chilisaus.

0

Nog geen stemmen