Risotto met inktvis en ganzenlever
Ingrediënten
-
200 gr risotto rijst
-
2 dl witte wijn
-
5 dl water
-
1 el PH Visbouillon
-
½ dl olijfolie
-
1 sjalot
-
1 teentje look
-
2 zakjes inkt van calamres
-
28 calamres ringen
-
4 plakjes Pata Negra ham
-
2 plakjes ganzenlever (terrine)
-
2 el parmezaanpoeder
-
2 el boter
-
maïszetmeel
Bereiding
Stoof de gehakte sjalot en look aan in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en bevochtig om beurten met water en wijn. Doe dit gedurende 20’, voeg er ondertussen de PH visbouillon en inkt bij. Laat doorkoken tot de rijst gaar is.
Voeg er op het laatst de boter en 2 el parmezaan poeder bij. Werk af met PH Pepermix.
Bebloem de calamares ringen en bak ze flink aan in olie.
Serveer de risotto met blokjes ganzenleverterrine en de calamares ringen en de Pata Negra. Versier met wat bieslook.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be