Ann Vertriest
Fazant met pompoen
Ingrediënten
-
2 dl water
-
2 dl room
-
1 dl porto
-
1 el wildbouillon
-
honing-mosterdkruiden
-
1 el honing
-
3 el balsamicoazijn
Bereiding
Kruid en bak de fazantenborst in een braadpan in een beetje boter (5 minuten aan de velkant, 2 à 3 minuten aan de andere kant). Haal de fazantenborst uit de pan, blus alles met de porto en het water en voeg er de wildbouillon aan toe. Laat het geheel vervolgens inkoken.
Voeg er de room aan toe en laat dit opnieuw inkoken. Voeg er wat honing-mosterdkruiden aan toe.
Snijd de pompoen in dikke frieten en bak ze rauw aan in een beetje bakboter. Giet er een beetje honing, azijn en enkele komijnzaadjes overheen. Serveer de fazant in sneetjes met de pompoenfrieten, de saus en werk af met een beetje platte peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be