Papardelle met Zeeuwse mosselen en pastissaus

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de ajuin en snij in schijven. Kuis de venkel, maak de bladen los van mekaar en snij in plakjes. Schil het stuk knolselder, snij in fijne schijven en dan in balkjes.

  2. Spoel de mosselen in koud water, en kijk ze even na.

  3. Stoof de groenten aan in een beetje boter en pers er een teentje look bij. Kruid met peper en zout. Doe de mosselen erbij en zet het deksel op de pot.

  4. Kook de pasta al dente in gezouten water en doe er een klontje boter bij. Schud de mosselen op.

  5. Als de mosselen gaar zijn, voeg je de pastis en de room toe. Schud de mosselen nog eens op, zodat de saus goed gemengd is. Doe de mosselen bij de pasta, en meng onder mekaar. Werk af met peterselieplukjes.

0
Nog geen stemmen

Zeeuwse mosselen kunnen altijd!

Hoe eten ze mosselen in het buitenland? Wat doe je met restjes Zeeuwse mosselen? En wat drink je erbij? Je ontdekt het allemaal hier!