Zalm met tomatencompote

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Giet een beetje olijfolie in de wokpan. Laat de versnipperde rode ui en de fijngesneden look “uitzweten” in de wokpan. 

  2. Verwijder de schil van de tomaten, snij ze in kleine stukjes en verwijder ook de zaadjes: houd enkel het vruchtvlees over. Voeg deze kleine blokjes tomaat samen met de fijngesneden paprika aan de wok toe.

  3. Werk af met enkele lekkere kruiden: enkele blaadjes oregano, wat geritste tijm, een 3tal blaadjes laurier en tenslotte wat chilipeper.

  4. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bluss met 1 glas witte wijn (1dl). 

  5. Roer het geheel goed om en laat het op een zacht vuurtje 30min inkoken.

  6. Kruid de zalmfilets met peper en zout en voeg wat zeste van een limoen toe.

  7. Neem een braadpan en voeg hier de helft olijfolie en de helft boter aan toe. Dit zorgt ervoor dat de boter niet kan verbranden. Laat hierin een teentje look en wat takjes tijm meebakken.

  8. Leg de zalmfilets in de pan en laat ze op een zacht vuurtje garen. Op het laatste moment voeg je hier de tomatenkaviaar en de boterboonjes aan toe. Laa dan nog enkele minuten garen op een heel zacht vuur.

  9. Dresseer een diep bord met een bodempje tomatencompote. Plaats hier de zalmfilet op. Als afwerking versier je het bord met tomatenkaviaar en oregano. Smakelijk!

5
Average: 5 (1 vote)

Beka Pro Induc Bronze reeks

Brons, tin, koper en andere metallic tinten zijn al even aan een opmars bezig. Eerst bij modeontwerpers en visagisten, daarna werd het een interieurtrend. Potten en pannen konden dan ook niet achterblijven. BEKA Cookware brengt dit najaar de bronskleurige Pro Induc reeks op de markt: een bronskleurige, inductiegeschikte, aluminium reeks voor dagelijks gebruik die zorgt voor een opvallende en modieuze 'touch' in elke keuken. Bekijk het volledige Beka-assortiment hier. 

 

 Wil jij kans maken op een pannenset van Beka? Neem hier deel aan de wedstrijd en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!