Kippenschnitzel met zoete aardappelpuree, wortel- en koolsla
Ingrediënten
Voor de kippenschnitzels
-
2 kippenborsten
-
peper en zout
-
100 g eiwit
-
100 g paneermeel
-
100 g bloem
-
2 el paprikapoeder
-
2 el gedroogde oregano, tijm of basilicum
-
1 klontje boter
-
1 citroen
-
½ bot bieslook
Voor de puree van zoete aardappel
-
1 kg zoete aardappelen
-
2 tenen look
-
1 ui
-
2 grote chilipepers
-
peper en zout
-
2 el kokosroom
Voor de wortel- en koolsla
-
¼ witte kool
-
peper en zout
-
4 el plattekaas
-
3 el olijfolie
-
2 el ciderazijn
Bereiding
Snij de zoete aardappelen overlangs in twee. Stoom ze gaar in ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de dikte.
Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snij een vierde in stukken en hak fijn in een keukenrobot (of rasp fijn met de hand).
Schil de wortelen. Rasp ook de wortelen fijn.
Meng de wortelen met de kool in een kom.
Meng de plattekaas met olijfolie en ciderazijn. Kruid met peper en zout. Klop los. Meng dit onder de wortelen en kool. Smaak af met peper en zout.
Snij de kippenborsten overlangs doormidden. Wikkel in plastiekfolie. Klop plat met een deegrol. Zo breek je de structuur van de vezels.
Klop het eiwit los. Meng een deel paneermeel met paprika, een deel met de gedroogde groene kruiden.
Neem vier schalen. Doe er respectievelijk het eiwit, groene paneermeel, rode paneermeel en bloem in.
Kruid de kip met peper en zout. Haal eerst door de bloem, vervolgens het eiwit en tenslotte de paneermeel naar keuze.
Haal de aardappelen uit de stomer als ze gaar zijn. Pel ze.
Snij de radicchio in twee. Snij fijn. Pel de ajuin en snij ook fijn. Hak de chilipeper in fijne ringetjes. (Wil je het minder pikant? Verwijder dan de zaadjes.)
Stoof de ajuin aan in een pan met arachideolie. Voeg de chilipeper toe. Pers er de look bij. Kruid met het mosterdzaad. Stoof aan.
Voeg de fijngesneden radicchio toe. Stoof aan.
Verhit in een andere pan een flinke scheut arachideolie. Voeg een klontje boter toe. Bak de schnitzels in de hete pan.
Blus de radicchio met kokosroom. Voeg de zoete aardappel toe. Stoemp tot puree.
Snij de citroen in partjes.
Lepel de puree op een bord. Leg er een schnitzel en wat koolsla bij. Werk af met fijngesneden bieslook en een partje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be